Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Zašto se osiguranje pogrešno tumači i deluje samo kao trošak?

Zašto se osiguranje pogrešno tumači i deluje samo kao trošak?

Objavljeno: 25/05/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-osiguranje-kao-investicija-2023

Osiguranje je jedna vrsta finansijskog proizvoda ili opcije koja omogućava pojedincima, porodicama i preduzećima da se zaštite od neočekivanih i iznenadnih finansijskih gubitaka. Iako ima veliku važnost, mnogi ga smatraju samo kao još jedan trošak u svom budžetu,

Zašto ljudi često ne vide benefite osiguranja dok uplaćuju polisu?

Osiguranje nije investicija u tradicionalnom smislu gde se ulaže novac sa ciljem povećanja njegove vrednosti i sticanja profita. Ono ne donosi direktnu finansijsku dobiti ali osiguranje pruža zaštitu od finansijskih gubitaka u slučaju neočekivanih događaja kao što su bolesti, nezgode, prirodne katastrofe i druge nepredviđene situacije.

Osiguranje se obično plaća periodično – mesečno, kvartalno ili godišnje. Novac koji se ulaže u osiguranje se ne koristi za dugoročna ulaganja koja imaju potencijal za rast i dobitak pa je česta percepcija da se taj novac gubi u vidu troška. 

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve vrste informacija u vezi polisa osiguranja pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Nema garancija da će se osiguranje isplatiti jer su neke vrste osiguranja poput životnog tako osmišljene da isplaćuju naknadu samo u slučaju smrti. Takođe ako posedujete osiguranje za kuću ili automobil i ne dođe do štete na imovini ili ne dođe do nesreće, nećete dobiti nikakvu isplatu. Ali ako posedujete mešovito životno osiguranje, ne samo da ste osigurani nego i štedite za budućnost.

Osiguranje se mahom fokusira na zaštitu od gubitaka umesto na stvaranje bogatstva i većina osiguranja je takva da pruža zaštitu od finansijskih gubitaka. To znači da se novac koji se plaća za osiguranje koristi za sprečavanje gubitaka, a ne za povećanje bogatstva.

Sve ukazuje na to da osiguranje realno košta ali niko ne navodi koliko stresa može biti umanjeno kada ste osigurani, a stres je sigurno jedan od bitnijih zdravstvenih faktora modernog doba. Miran san i sigurna budućnost nemaju cenu ili je pak imaju u visini premije životnog osiguranja i osiguranja imovine. Mala je ipak cena, dostupna praktično svima, slobodnog života i rasterećenosti briga za budućnost porodice i ličnu satisfakciju.