Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Mešovito životno osiguranje – zalog za budućnost

Mešovito životno osiguranje – zalog za budućnost

Objavljeno: 09/03/2021

Pored redovne penzije koju ostvarujete uplatom u državni penzijsko invalidski fond (PIO) moguće je osigurati i dodatni prihod u trećem dobu kroz uplaćivanje dela redovnih mesečnih primanja u privatne penzione fondove. Ali zašto ne bi ste štedeli za starost i pri tom bili osigurani?

Osiguranik u ugovorenom vremenskom periodu, štedi novac za ozbiljnije godine te akumulira kapital koji će mu pružiti sigurnost, a istovremeno njegov život je osiguran za ceo period osiguranja. Većina osiguravajućih kompanija uz navedeno osiguranje nude i mogućnost osiguranja od nastanka teže bolesti. Polisom mešovitog osiguranja obezbeđuje se sigurna sadašnost i stvaraju uslovi za bezbrižnu budućnost. Istovremeno, Vaši članovi porodice i Vi ćete biti finansijski zaštićeni ako se nađete u neželjenoj situaciji. 

Osigurano lice može biti starosti od 14 do 70 godina, pa se zaista može reći da nikad nije ni rano ni kasno početi sa uplaćivanjem mešovitog životnog osiguranja. 

Za osobe od 65 do 70 godina osiguranje se može zakljućiti pod posebnim uslovima, s tim da istek osiguranja mora biti najkasnije u godini u kojoj osiguranik navršava 75 godina.

Mešovito životno osiguranje je idealna kombinacija štednje i osiguranja za slučaj smrti. Cilj je da se korisniku u slučaju smrti obezbede određena novčana sredstva odnosno da se finansijski zaštitite njegovi najbliži osiguranom sumom za slučaj sopstvene smrti. Ukoliko osigurana osoba doživi ugovoreno trajanje osiguranja, osiguravač isplaćuje korisniku osiguranja osiguranu sumu uvećanu za pripisanu dobit. 

Kao vid dopunskog osiguranja moguće je dodatno zaključiti osiguranje od nesrećnog slučaja, od nastupanja teških bolesti, invaliditeta, preloma, hirurških intervencija, nesposobnosti za rad, i sl. čime se povećava kvalitet osnovnog osiguranja života.

Premija osiguranja može se uplaćivati u dinarima sa valutnom klauzulom ili u evrima. Način plaćanja premije može biti mesečno, kvartalno, polugodišnje i godišnje, a moguće je ostvariti i određene popuste u zavisnosti od izabranog načina plaćanja i ponude različitih osiguravajućih kuća.

Koja vrste osiguranja najbolje pristaje Vašim potrebama i mogućnostima? Odgovora je mnogo, a pitanja možete da nam postavite na stranici kontakt ili da nas pozovete telefonom

Kao posrednici u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom i saradnjom sa osiguravajućim kućama, brzo i lako ćemo pronaći rešenje na obostrano zadovoljstvo.