Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje u slučaju zemljotresa

Osiguranje u slučaju zemljotresa

Objavljeno: 16/02/2023

Zemljotresi su prirodna katastrofa koja se može desiti u bilo kom trenutku i izazvati potpuno uništenje kuća, zgrada i preduzeća. Šteta uzrokovana zemljotresima može biti velika, što dovodi do velikih izdataka za popravke ili potpunu obnovu. Jedan od najefikasnijih načina zaštite uz pravilnu gradnju objekata jeste i polisa osiguranja od zemljotresa.

Osiguranje od zemljotresa je vrsta polise osiguranja koja je u većini slučajeva odvojena od standardne polise osiguranja imovine i mora se posebno obezbediti. Ova vrsta osiguranja obično pokriva štetu nastalu na samom objektu, ličnim stvarima ali i dodatne životne troškove u slučaju da ste primorani na privremeno preseljenje.

Šta se sve može osigurati u slučaju zemljotresa – pročitajte u članku ovde

Glavni razlog za osiguranje imovine od zemljotresa je da se zaštitite od finansijskih gubitaka. Većina standardnih polisa osiguranja imovine ne pokriva štete uzrokovane zemljotresima. U slučaju zemljotresa, troškovi popravke ili obnove mogu biti značajni. Bez osiguranja od zemljotresa, Vi ćete biti odgovorni za plaćanje ovih troškova. Ako imate ograničenu štednju ili druge finansijske obaveze šteta nastala zemljotresom može biti teško nadoknadiva i izazvati nova dugogodišnja zaduživanja. 

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi polisa osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom

Još jedan razlog za osiguranje od zemljotresa je zaštita Vaših ličnih ali i poslovnih stvari. Zemljotres može prouzrokovati značajnu štetu na kući, zgradi ili poslovnom objektu kao i na stvarima koji se nalaze u njemu – nameštaju, elektronskim uređajima, odeći i sredstvima za rad. 

Kakve su razorne posledice nastale kao posledica zemljotresa u Srbiji 2010. godine, pročitajte u našem članku ovde. Na vreme zaštitite svoju imovinu jer prirodne pojave kao što su zemljotres ne biraju ni mesto ni vreme. 

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-osiguranje-od-zemljotresa-2023