Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Putno osiguranje – sve što Vas zanima na jednom mestu! Prvi deo

Putno osiguranje – sve što Vas zanima na jednom mestu! Prvi deo

Objavljeno: 14/07/2022

Putovanje može biti izuzetno stresno, posebno ako idete na godišnji odmor u svojoj režiji. Mnogo je stvari na koje je potrebno misliti. Pokušaćemo da Vas uputimo na neke osnovne stavke i odgovorimo na najčešća pitanja koja dobijamo kada se radi o putnom osiguranju.

Na početku moramo naglasiti da putno osiguranje nije obavezno. Ali mnogo je razloga zašto je dobro imati polisu putnog osiguranja. Lečenje u inostranstvu može Vas koštati od nekoliko hiljada do par desetina hiljada evra koje prosečna porodica u Srbiji nema. Posebno je bitno ako putujete sa bebom ili decom predškolskog uzrasta. Virusi, bolesti i razne vrste povreda moguće su i kada ste preduzeli sve mere zaštite.

Ako putujete svojim kolima razmislite o kasko osiguranju koje Vam važi i u inostranstvu. Ova vrsta osiguranja Vam garantuje pokriće štete bez obzira na to ko ju prouzrokovao. Takođe se na ovaj način štitite i od krađe automobila kao i od raznih oštećenja koja su moguća usled više sile na odmoru. Svi još pamtimo velike poplave u Atini i na ostrvu Evija u Grčkoj iz 2021. godine kada su bujice nosile automobile u more.

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi putnog osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom

Polisa putnog osiguranja važi dok boravite u inostranstvu, ali morate provesti najmanje 24 sata u stranoj zemlji kako bi polisa bila aktivna. Pokriće stupa na snagu kada pređete granicu i prestaje da važi kada se vratite u Srbiju. Veoma je važno da polisu kupite pre polaska na put, najkasnije na dan putovanja. Dobra stvar je da polisu možete produžiti iz inostranstva ako produžavate boravak, ali polisa mora biti inicijalno kupljena pre samog puta. 

Cene osiguranja variraju u zavisnosti od ponude osiguravajućih kuća. Nema univerzalne formule za izračunavanje cene polise. Najbolji način da saznate ponude svih relevantnih osiguravajućih kuća je da kontaktirate svog posrednika u osiguranju, koji će za Vas suziti izbor i izabrati polisu koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama.

U našem sledećem članku potražite još odgovara na najčešća pitanja o putnom osiguranju.

konekta-plus-putno-osiguranje