Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Krađa automobila – rešenje je kasko osiguranje

Krađa vozila učestala je pojava, a deviza “neće baš meni da se desi“ uglavnom donosi više štete nego koristi. Rešenje za miran san je kasko osiguranje vozila. Više o kasko osiguranju pročitajte u našem članku posvećenom toj temi.

Ono što često naši klijenti postavljaju kao pitanje jeste da li u slučaju krađe vozila mogu da kupe nov automobil nakon isplate štete? Kakva je situacija u praksi?

Razlike u cenama kasko osiguranja za isti vrstu vozila mogu biti nekoliko stotina hiljada dinara! Pročitajte više ovde ili zatražite ponudu kasko osiguranja.   

Jedan od primera isplate kasko osiguranja u slučaju krađe:

Ako ste kupili nov automobil za 30000 evra, a osigurana suma je jednaka nabavnoj vrednosti, u slučaju krađe nakon 6 meseci od kupovine vozila, možete računati na sledeći iznos naknade:

Prema katalogu AMSS vrednost vozila je manja za 10% nakon 6 meseci. Obavezno učešće je 5%, a može biti i 10%. Od početne sume oduzima se 3000 evra (10% za pad vrednosti) i na taj iznos još 5% obaveznog učešća. 

Dakle 30000 evra minus 3000 je 27000 evra, i još kada se oduzme 5% dobije se iznos od 25650 evra koje će te dobiti.

Kontaktirajte Konektu Plus – posrednika u osiguranju sa 10 godina iskustva. Suzićemo izbor, uštedeti vreme i odabrati kasko osiguranja koje najbolje odgovara Vašim potrebama. Pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

U slučaju da Vam je auto ukraden u poslednjem mesecu prve godine trajanja osiguranja pad vrednosti može da iznosi i do 20%.

Kalkulacije koje smo izveli su grube i nemojte se u potpunosti oslanjati na njih, ali opisani princip isplate kasko osiguranja je upravo takav. Dobro se informišite pre sklapanja polise kasko osiguranja jer su ponude osiguravajućih kuća različite. 

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-najbolje-kasko-osiguranje-2021