Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Izbor kasko osiguranja – na šta obratiti pažnju?

Izbor kasko osiguranja – na šta obratiti pažnju?

Objavljeno: 01/09/2021

Cene polisa kasko osiguranja se razlikuju u zavisnosti od odabrane ponude osiguravajuće kuće. Kasko polisa za ista vozila može biti skuplja, pa razlika kod pojedinih luksuznijih modela automobila može biti značajna. Zašto kupovati skuplju polisu kasko osiguranja? Samo zbog nedovoljne upućenosti u terminologiju i tumačenja mnoštva ponuda osiguravajućih kuća.

Uzmimo za primer automobil srednje klase Škoda Oktavia 2020. godište. Cene kasko osiguranja se kreću od 37000 do 65000 dinara u zavisnosti od izbora osiguravajuće kuće. Kod luksuznih vozila razlika je još veća. Za Mercedes GT 53 AMG 2019. godište, cene su u rasponu od 231000 do 526000 dinara.

Na koje stvari je potrebno obratiti pažnju? 

Pozovite Konektu Plus – posrednika u osiguranju sa 10 godina iskustva. Suzićemo izbor, uštedeti vreme i odabrati kasko osiguranja koje najbolje odgovara Vašim potrebama. Pozovite nas telefonom ili nam pošaljite upit.

Predstavljamo Vam neke od osnovnih parametara.

Novonabavna vrednost vozila je vrednost novog vozila određene marke i tipa automobila i može se odrediti kroz fakturu, ukoliko se radi o novom vozilu, ili kroz iskazanu novonabavnu vrednost u katalogu AMSS. Najveći broj osiguravajućih kuća na polisi osiguranja iskazuju novonabavnu vrednost vozila. Manji broj osiguravajućih kuća na polisi ne iskazuje novonabavnu vrednost već sumu osiguranja vrednost vozila u trenutku zaključenja ugovora o osiguranju.

Bitno je pravilno odrediti sumu osiguranja

Zbog konkurentnosti osiguravajuće kuće kao novonabavnu vrednost vozila ili sumu osiguranja uzimaju vrednosti koje su značajno niže od realne vrednosti. Kada dođe do totalne štete u obračunu se kao sadašnja vrednost vozila uzima vrednost vozila značajno niža od sadašnje što dovodi do manje naplate štete i nezadovoljstva. 

Učešće u šteti i nivo pokrića su parametri na koje je potrebno takođe obratiti pažnju prilikom odabira polise kasko osiguranja o čemu pročitajte više u našem sledećem članku.

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-razlika-u-ceni-kasko-osiguranja