Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Čekanje mesecima na zakazani pregled – ne mora biti tako

Čekanje mesecima na zakazani pregled – ne mora biti tako

Objavljeno: 23/04/2021

Čuli smo već nekoliko puta u medijima da je zdravstveni sistem u Srbiji pred pucanjem, oni ekstremniji tvrde da je već pukao, a najekstremniji kritičari tvrde da je sistem pukao i pre pandemije Korona virusa. Šta god da je istina, našim lekarima i svim medicinskim radnicima odajemo priznanje! A kako cela ova situacija utiče na ljude koji nemaju rezervnu opciju, ne uplaćuju privatno zdravstveno osiguranje i osuđeni su na državne ustanove? 

Koliko je tačno nekovid pacijenata od početka epidemije čekalo operacije i lečenje, u Srbiji nema zvaničnih podataka. U Makedoniji, prema podacima Ministarstva zdravlja, više od stotinu hiljada pregleda je odloženo. Nema nikave sumnje da su brojke u Srbiji još veće.

Privatno zdravstveno osiguranje ima brojne prednosti. Pročitajte ceo članak ovde.

Kompletne bolnice ili njihovi delovi već drugi ili treći put od početka pandemije ulaze u kovid sistem. Kompletno medicinsko osoblje stavlja se na raspolaganje pacijentima zaraženim virusom Korona, dok ostali bolesnici ne mogu ni da uđu u zdravstvene ustanove, a pregledi i zakazane operacije se otkazuju.

Mešovito životno osiguranje – zalog za budućnost. Pročitajte ceo članak ovde.

Direktor kardiologije Kliničkog centra Niš Doktor Dragan Milić tvrdi da su u jeku epidemije njihovu kliniku izuzeli iz kovid sistema ali su zbog vanredne situacije ”pozajmili” 70% medicinskih sestara i 100% anesteziologa. Jasno je da niti jedan hirurški zahvat nije mogao biti obavljen. Koliko pacijenata nije dočekalo svoj red za operaciju možemo samo da nagađamo.

Kao posrednici u osiguranju imamo rešenja za Vas i možemo Vam ponuditi odgovarajuće polise osiguranja iz različitih oblasti, a pre svega onih koje se tiču zdravlja. Pozovite nas telefonom ili nam pišite na stranici kontakt za sve vrste informacija u vezi osiguranja.