Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Privatno zdravstveno osiguranje – koje su prednosti?

Privatno zdravstveno osiguranje – koje su prednosti?

Objavljeno: 10/02/2021

Privatno zdravstveno osiguranje je dobrovoljno osiguranje koje ima mnoge prednosti. Zašto odabrati privatno zdravstveno osiguranje?

Eskalacija korona virusa dovela je do preopterećenja zdravstvenog sistema koji je sve raspoložive kapacitete upregao u cilju suzbijanja pandemije. Pacijenti sa zakazanim pregledima kao i novi pacijenti nisu na vreme mogli doći do adekvatne zdravstvene zaštite.

Oni koji su na vreme izabrali dobrovoljno zdravstveno osiguranje nisu imali takve probleme. Osnovna prednost sastoji se u komfornoj i efikasnoj zdravstvenoj zaštiti osiguraonika.

Pregled koji Vam je potreban u razumnom roku, moguće je zakazati veoma brzo, jer čekanje više nedelja ili meseci na pregled, u zavisnosti od bolesti, može ozbiljno ugroziti Vaše zdravlje.

Pogodnosti koje ova vrsta osiguranja ima zavise od odabranog paketa osiguranja i prateće polise ali nesumnjivo je da ovaj način osiguranik dobija:

  • savremene metode lečenja,
  • izuzetne stručnjake na raspolaganju,
  • slobodu izbora zdravstvene ustanove,
  • pokriće troškova lečenja,
  • uštedu vremena ali i neodlaganje pregleda i prijema od koga često zavisi život.

Ako ste vlasnik firme, razmislite o ovoj vrsti dobrovoljnog osiguranja za svoje zaposlene jer je i država prepoznala značaj te je moguće ostvariti oslobađanje od plaćanja poreza i doprinosa za zaposlene u određenom mesečnom iznosu. Konkretno, uplata dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja iz sopstvenih sredstava poslodavca za svoje zaposlene do iznosa od 6062 RSD mesečno po zaposlenom, oslobođeno je plaćanja poreza na dohodak i doprinosa za socijalno osiguranje.

Koju vrstu privatnog zdravstvenog osiguranja odabrati? Na Vama je samo da pozovete naš broj telefona, ostalo prepustite nama. Zdravlje nema cenu, a i ako se cena mora kvantifikovati, hajde da bude povoljna na zadovoljstvo svih.