Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Zdravstveno osiguranje za strane državljane u Srbiji

Zdravstveno osiguranje za strane državljane u Srbiji

Objavljeno: 03/07/2024

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-strani-drzavljani-zdravsteno-osiguranje

Strani državljani koji žive u Srbiji imaju potrebu za zdravstvenim osiguranjem, a koje su najbolje opcije i vrste polisa pročitajte u članku pred Vama. 

Putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove stranih turista koji borave u Srbiji ali oni koji prijavljuju boravak u našoj zemlji moraju obezbediti polisu zdravstvenog osiguranja. 

Proces pribavljanja privatne polise zdravstvenog osiguranja za strane državljane sa prijavljenim boravkom u Srbiji je manje više sličan kod svih osiguravajućih kuća. Od dokumenata se zahteva kopija prve stranice pasoša, prijava boravka koji se dobija u MUP-u i popunjen obrazac o zdravstvenom stanju. 

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve vrste informacije u vezi polisa osiguranja pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

U slučaju da kod podnosioca zahteva postoje problemi sa zdravstvenim stanjem, moguće je da će biti zahtevana dodatna dokumentacija i procena ali mi se u ovom tekstu fokusiramo na uobičajenu proceduru podnošenja zahteva. 

Šta pokriva privatno zdravstveno osiguranje za strane državljane?

U osnovi pokriveni su troškovi ambulantnog lečenja, dijagnoze za koje se koristi rentgen, bolničko (obično do 30 dana) i vanbolničko lečenje, prevoz, pomagala i lekovi ako su prepisani od doktora ili lekara. 

Bez zdravstvenog osiguranja, kao strani državljanin, ne možete regulisati status boravka, pa je zato potrebno na vreme obezbediti adekvatnu polisu koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama. Kontaktirajte profesionalce iz oblasti osiguranja koji će za Vas pronaći adekvatno rešenje u najkraćem mogućem roku. 

Izvor: vib.rs