Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Najčešća pitanja za posrednika u osiguranju – 1. deo

Najčešća pitanja za posrednika u osiguranju – 1. deo

Objavljeno: 30/05/2024

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-cesta-pitanja

Koja je tačna uloga posrednika u osiguranju i zašto je dobro obezbediti polisu osiguranja na ovaj način? Reč posrednik obično izaziva bojazan da se radi o još jednoj karici u lancu osiguranja između osiguravajuće kuće i krajnjeg korisnika što sa sobom donosi i pretpostavku da se samim tim i cena usluge povećava. To ipak nije tako – a tome se informišite više u nastavku teksta.

Odmah da razjasnimo, posrednik u osiguranju ne radi ni za jednu osiguravajuću kuću. Konkretno, Konekta Plus, kao posrednik u osiguranju poseduje saglasnost i dozvolu Narodne banke Srbije za obavljanje poslova posredovanja u svim vrstama osiguranja i registrovani smo kod Agencije za privredne registre Srbije. Na osnovu ove dozvole u mogućnosti smo da sklapamo ugovore sa određenim brojem osiguravajućih kuća i na taj način dobijamo pristup njihovim proizvodima i uslugama.

Za sve vrste informacija u vezi polisa osiguranja pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Način na koji ostvarujemo naplatu svojih usluga je taj što dobijamo provizije od osiguravajuće kuće sa kojom imamo ugovor na osnovu prodaje njihovih proizvoda. Naši klijenti, shodno tome,  dobijaju istu cenu usluge kao da su polisu obezbedili direktno od osiguravajuće kuće. Postoji mogućnost da Vam određeni posrednik u osiguranju traži proviziju za svoje usluge, što znači da se odrekao mogućnosti da mu osiguravajuća kuća isplati proviziju, ali to sa nama nije slučaj.

Koja je još uloga posrednika u osiguranju pročitajte u našem sledećem članku.