Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Šta utiče na cenu obaveznog osiguranja za automobile – drugi deo

Šta utiče na cenu obaveznog osiguranja za automobile – drugi deo

Objavljeno: 06/07/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-faktori-koji-uticu-na-obavezno-osiguranje-vozila-2

U našem prošlom članku smo se bavili prvim od dva osnovna faktora koji se uzimaju kada se računa cena obaveznog osiguranja. U ovom članku se bavimo drugim faktorom, a to je premijski stepen. 

Kada prvi put kupujete polisu obaveznog osiguranja dobijate 4. premijski stepen. Nije važno da li je automobil nov ili polovan, dobijate osnovni 4. stepen.

Posle godinu dana kada produžavate registraciju, ako niste izazvali ni jednu štetu, prelazite na 3. stepen i dobijate bonus (popust) od 5%.

Sve o bonus malus sistemu pročitajte ovde.

Još jedna godina nakon prve registracije u kojoj niste napravili štetu omogućava Vam da pređete na 2. stepen i donosi popust od 10%.

Ako ni posle 3 godine ne napravite štetu prelazite na 1. stepen i dobijate 15% popusta. To je ujedno maksimalan bonus (popust) bez obzira koliko godina nakon toga ne pravite štetu.

Konekta plus – posrednik u osiguranja koji će za Vas odabrati adekvatnu polisu u mnoštvu ponuda osiguravajućih kuća. Za sve informacije pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Sa druge strane, svaka pričinjena šteta vodi Vas 3 stepena gore, što je malus.

Ako se nalazite na primer, u 4. stepenu i napravite jednu štetu, prelazite na 7. stepen što znači da Vam osiguranje za sledeću godinu poskupljuje za 50%.

Ako napravite dve štete u istoj godini, idete na 10. stepen što znači da Vam osiguranje za sledeću godinu poskupljuje za 110%.

U slučaju da napravite tri ili više šteta u istoj godini, idete na 12. stepen pa je osiguranje za sledeću godinu skuplje za 150%.

Ako imate maksimalan bonus i nalazite se na 1. stepenu, nakon izazivanja štete vraćate se na 4. osnovni stepen.

Za tačne kalkulacije u vezi vašeg vozila i modela konsultujte se sa posrednikom u osiguranju koji će lako i brzo rešite sve nedoumice.