Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Šta je bonus malus sistem?

Ako posedujete polisu kasko osiguranja vremenom možete ostvariti popust kroz bonus malus sistem. Kasko osiguranje za Vaše vozilo čini da se osećate sigurno i da budete obezbeđeni ne misleći na mnogostruke uzroke nastale štete.

Bonus malus sistem predstavlja umanjenje ili uvećanje cene obaveznog auto-osiguranja u zavisnosti od toga da li je vlasnik vozila napravio štetu za koju je odgovoran. Savesni vozači se na ovaj način nagrađuju, a nesavesni vozači kažnjavaju. Kada napravite udes, sledeće godine će Vam prilikom registracije automobila biti obračunat malus, odnosno povećanje cene osiguranja.

Malus je praktično kazna za izazivanje troška osiguravajućoj kući, ali u isto vreme i stimulans da budete oprezniji u saobraćaju, dok je bonus nagrada za one vozače koji nisu izazvali štetu tokom godinu dana.

Koju vrstu kasko osiguranja odabarati za Vaše vozilo? Kao posrednici u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom suzićemo Vam izbor brzo i lako te pronaći polisu koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama. 

Šta je potrebno da bi ste ostvarili svoje pravo na ovakav popust:

  • Budite savestan i odgovoran vozač
  • Nemojte učestvovati, odnosno izbegnite saobraćajne nezgode
  • Potrebno je da nemate prijavljene materijalne štete na Vašem vozilu.

Pored bonus malus sistema popusta, možete ostvariti i druge vrste popusta u vrednosti od čak i do 50% vrednosti osiguranja, u zavisnosti od osiguravajuće kuće.

Pravo na ove vrste popusta možete ostvariti na osnovu pojedinih stavki kao što su:

  • Dugogodišnje kontinuirano osiguranje
  • Broj osiguranih motornih vozila
  • Vozačko iskustvo
  • Zaštita na vozilu

Za sva pitanja u vezi kaska i drugih polisa osiguranja pozovite nas ili nam pišite, tu smo za Vas.

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-bonus-malus-sistem