Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Šta je bonus malus sistem?

Šta je bonus malus sistem?

Objavljeno: 23/09/2021

Ako posedujete polisu kasko osiguranja vremenom možete ostvariti popust kroz bonus malus sistem. Kasko osiguranje za Vaše vozilo čini da se osećate sigurno i da budete obezbeđeni ne misleći na mnogostruke uzroke nastale štete.

Bonus malus sistem predstavlja umanjenje ili uvećanje cene obaveznog auto-osiguranja u zavisnosti od toga da li je vlasnik vozila napravio štetu za koju je odgovoran. Savesni vozači se na ovaj način nagrađuju, a nesavesni vozači kažnjavaju. Kada napravite udes, sledeće godine će Vam prilikom registracije automobila biti obračunat malus, odnosno povećanje cene osiguranja.

Malus je praktično kazna za izazivanje troška osiguravajućoj kući, ali u isto vreme i stimulans da budete oprezniji u saobraćaju, dok je bonus nagrada za one vozače koji nisu izazvali štetu tokom godinu dana.

Koju vrstu kasko osiguranja odabarati za Vaše vozilo? Kao posrednici u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom suzićemo Vam izbor brzo i lako te pronaći polisu koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama. 

Šta je potrebno da bi ste ostvarili svoje pravo na ovakav popust:

  • Budite savestan i odgovoran vozač
  • Nemojte učestvovati, odnosno izbegnite saobraćajne nezgode
  • Potrebno je da nemate prijavljene materijalne štete na Vašem vozilu.

Pored bonus malus sistema popusta, možete ostvariti i druge vrste popusta u vrednosti od čak i do 50% vrednosti osiguranja, u zavisnosti od osiguravajuće kuće.

Pravo na ove vrste popusta možete ostvariti na osnovu pojedinih stavki kao što su:

  • Dugogodišnje kontinuirano osiguranje
  • Broj osiguranih motornih vozila
  • Vozačko iskustvo
  • Zaštita na vozilu

Za sva pitanja u vezi kaska i drugih polisa osiguranja pozovite nas ili nam pišite, tu smo za Vas.

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-bonus-malus-sistem