Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Šta se dešava ako niste osigurani na putovanju, a desi se nezgoda?

Šta se dešava ako niste osigurani na putovanju, a desi se nezgoda?

Objavljeno: 24/08/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-nezgoda-na-putovanju-bez-osiguranja

Putno osiguranje je izuzetno važno pri zaštiti putnika od nezgoda i nepredviđenih situacija! Šta se dešava ako niste osigurani na putovanju a desi se neka nezgoda?

Neočekivani troškovi

Ako niste osigurani, suočićete se sa svim finansijskim troškovima vezanim za nezgodu tokom putovanja. To mogu biti medicinski troškovi, hitne medicinske intervencije, hospitalizacija, dijagnostički pregledi i kupovina lekova. Ove cene mogu biti izuzetno visoke u pojedinim zemljama, a bez putnog osiguranja moraćete da ih sami pokrijete.

Sportske i avanturističke aktivnosti

Ako planirate da uživate u sportskim ili avanturističkim aktivnostima tokom putovanja kao što je planinarenje ili ronjenje, postoji veći rizik od povreda. Putno osiguranje može pokriti medicinske troškove ili evakuaciju u slučaju nesreće tokom ovih aktivnosti. Pročitajte više o osiguranju za visokorizične profesije i aktivnosti ovde.

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom! Za sve informacije u vezi osiguranja pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Hitna pomoć i asistencija

U slučaju nezgode, putno osiguranje može pružiti hitnu pomoć i podršku putnicima. To može biti organizovanje prevoza do bolnice, prevodilačke usluge, pomoć u pronalaženju lekara i sl. Bez osiguranja, sami ćete morati da tražite pomoć, što može biti posebno izazovno u stranoj zemlji.

Duže zadržavanje u inostranstvu

Ukoliko se nezgoda dogodi na putovanju, a niste osigurani, možda ćete biti primorani da produžite boravak u inostranstvu dok ne budete u stanju da se vratite kući. To može dovesti do dodatnih troškova smeštaja, hrane i avionskih karata koje ćete morati da platite iz svog džepa.

Putovanje bez putnog osiguranja predstavlja veliki rizik i nije dobra ideja. Putno osiguranje je relativno jeftino u odnosu na potencijalne troškove koje biste mogli imati bez njega pa je pametno uložiti u svoju sigurnost i bezbednost tokom putovanja.