Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje za visokorizične profesije i aktivnosti

Osiguranje za visokorizične profesije i aktivnosti

Objavljeno: 23/03/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-ekstremni-sportovi-bandzi

Većina polisa osiguranja pokriva uobičajene rizike, međutim neke aktivnosti i profesije zahtevaju dodatno pokriće zbog svoje visokorizične prirode. To su profesije kao na primer  ekstremni sportovi, vatrogasci, građevinski radnici, planinarenje i slične aktivnosti visokog rizika.

Osiguranje za ekstremne sportove

Neki od ekstremnih sportova su skijanje, padobranstvo, ronjenje, rafting, biciklizam, kajting, planinarenje i slično. Veoma je bitno adekvatno se osigurati i zaštititi se od mogućih zdravstvenih i finansijskih rizika u slučaju nesreće. 

Bitno je naglasiti da nisu sve polise osiguranja za ekstremne sportove iste. Postoji razlika ako se time profesionalno bavite ili ste rekreativac koji jednom godišnje ide na ronjenje i skijanje. Dobro se informišite o visini premije i polisi osiguranja koja odgovara Vašim potrebama. Osiguranje od ekstremnih sportova može da pokriva razne troškove kao što su medicinski troškovi lečenja ili odgovornost od nesreće u slučaju povrede ili smrtnog ishoda.

Konekta plus – odabraćemo za Vas polisu osiguranja koja najbolje pokriva rizike kojima ste izloženi. Za sve vrste informacija u vezi osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Osiguranje od opasnih poslova

Određene profesije su same po sebi opasne gde spadaju vatrogasci, policajci ili građevinski radnici. Ovi poslovi nose visok rizik od povreda ili smrti, zbog čega je neophodno imati odgovarajuće osiguranje. Osiguranje nadoknade radnika može da pokriva medicinske troškove ili izgubljene naknade za zaposlene koji su zadobili povrede radeći posao.

Pored naknade radnicima, postoji i osiguranje od odgovornosti poslodavca kako bi se na taj način zaštitio od potraživanja oštećenih zaposlenih. Ovo pokriće takođe može uključivati zaštitu od potraživanja trećih lica koja su možda bila povređena kao rezultat radnji zaposlenog.

Takođe, radnici opasnih poslova pored osiguranja koje im pruža poslodavac, mogu se i individualno osigurati kao dodatni vid zaštite. Poslodavci mogu obezbediti osiguranje sa niskim premijama koje u slučaju nezgode mogu biti neadekvatne. 

Mnogo je vrsta osiguranja i ponuda osiguravajućih kuća za ove ekstremne vrste delatnosti ili pak hobije i sportove. Kontaktirajte Vašeg posrednika u osiguranju koji će za Vas lako i brzo odabrati polisu koja najbolje odgovara Vašim potrebama.