Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Rešenje u slučaju gubitka ili oštećenja registracione nalepnice

Rešenje u slučaju gubitka ili oštećenja registracione nalepnice

Objavljeno: 26/12/2022

Samo registrovana vozila mogu biti učesnici u saobraćaju, a kao dokaz registracije vlasnik vozila mora posedovati validnu registracionu nalepnicu, registarske tablice i saobraćajnu dozvolu. Ukoliko registraciona nalepnica nije dobro postavljena, nije čitljiva ili je oštećena rizikujete kaznu do 10000 dinara.

U slučaju da izgubite registracionu nalepnicu, ili je oštetite tako da ne može da se prepozna, vrlo jednostavno uz određenu novčanu naknadu može se izdati odgovarajući duplikat.

Oštećena ili izgubljena registraciona nalepnica je sitan trošak u odnosu na oštećeno ili ukradeno vozilo. Rešenje je kasko osiguranje vozila – kontaktirajte Konektu Plus, posrednika u osiguranju sa 10 godina iskustva. Pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Ako je registraciona nalepnica izgubljena, za izdavanje nove, u policijskoj stanici potrebno je da priložite sledeća dokumenta:

  • Napišete izjavu kako i zašto je došlo do gubitka nalepnice.
  • Priložite registracioni list sa tehničkog pregleda.
  • Priložite dokaz o uplati odgovarajuće takse kao naknada za izradu i izdavanje nove nalepnice (uplata dve takse od 236 dinara i 210 dinara).

Razlike u cenama kasko osiguranja za isti vrstu vozila mogu biti nekoliko stotina hiljada dinara! Pročitajte više ovde ili zatražite ponudu kasko osiguranja.

Ako je registraciona nalepnica oštećena ili nije čitljiva, za izdavanje nove, u policijskoj stanici potrebno je da priložite sledeća dokumenta:

  • Prikažite oštećenu registracionu nalepnicu ili njene ostatke.
  • Priložite registracioni list sa tehničkog pregleda.
  • Priložite dokaz o uplati odgovarajuće takse kao naknada za izradu i izdavanje nove nalepnice (uplata dve takse od 236 dinara i 210 dinara).
konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-registraciona-nalepnica