Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Registracija vozila – šta je potrebno znati?

Registracija vozila – šta je potrebno znati?

Objavljeno: 25/11/2021

Registracija vozila mnogim vozačima zadaje glavobolje, ali takođe možete za taj proces ovlastiti drugo lice. Bitno je poznavati osnovne stavke prilikom registracije automobila.

Kako bi ste došli do registracione nalepnice i registrovali vozilo potrebno je prvo utvrditi da je vozilo ispravno na tehničkom pregledu, potrebna je polisa obaveznog osiguranja i uplata neophodnih taksi. 

Obaveznim osiguranjem se pokriva šteta koju vlasnik vozila ili druga osoba koja upravlja vozilom pričini drugim učesnicima u saobraćaju. Ovom polisom nije pokrivena šteta koju vlasnik vozila napravi na sopstvenom vozilu. Pravo rešenje je u tom slučaju polisa kasko osiguranja. 

Registracija vozila se vrši na ime vlasnika vozila. Ako je vozilo u vlasništvu više lica, registracija se vrši na jedno lice za koje se vlasnici međusobno odluče.

Razlike u cenama kasko osiguranja za isti vrstu vozila mogu biti nekoliko stotina hiljada dinara! Pročitajte više ovde ili zatražite ponudu kasko osiguranja.

Registracija vozila se vrši prema mestu u kome vlasnik vozila ima prebivalište. U slučaju kada je vlasnik vozila pravno lice, vozilo se registruje prema podacima iz APR-a. 

Kontaktirajte Konektu Plus – posrednika u osiguranju sa 10 godina iskustva. Suzićemo izbor, uštedeti vreme i odabrati kasko osiguranje koje najbolje odgovara Vašim potrebama. Pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Najraniji rok za registraciju je 30 dana pre isteka registracije, a najkasniji rok je 60 dana nakon isteka registracije.

U slučaju da se vozilo ne registruje nakon 60 dana od isteka registracije ono prelazi iz evidencije aktivnih vozila u evidenciju pasivnih vozila. Dužni ste u tom slučaju da vratite tablice u MUP i da podnesete zahtev za izradu nove saobraćajne dozvole i tablica. Vodite računa o rokovima i uštedite vreme i novac.

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-registracija-vozila-kasko