Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Putovanje sa bebom ne mora biti stresno!

Putovanje sa bebom ne mora biti stresno!

Objavljeno: 30/06/2022

Mnogi roditelji odustaju od putovanja na more ili godišnji odmor jer imaju bebu, koja svakako ima svoje zahteve i traži konstantnu pažnju, ali uz dobru organizaciju put ne mora biti stresan. Mi Vam svakako preporučujemo da pre polaska na odmor obezbedite putno osiguranja kako za Vas tako i za Vašeg najmlađeg člana.

Pre same organizacije puta potrebno je odabrati destinaciju na kojoj će se beba osećati prijatno. Ako idete na more izbegavajte mesta na kojima su visoke temperature tokom leta kao što je na primer Egipat i severna Afrika. Na takva mesta možete ići pred sezonu ili kasnije tokom septembra i oktobra.

Ako ste u mogućnosti birajte sopstveni prevoz jer na taj način možete diktirati tempo puta i mesta na koja možete stajati. Pronađite mesta na proputovanju koja su baby friendly, gde možete dojiti bebu i imati dodatne beneficije kako što su posebne kabine ili obezbeđene hranilice.

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Što se tiče samog putovanja sve je u dobroj pripremi. Napravite listu potrebnih stvari za put, a neke stvari poput odeće za presvlačenje, kreme za sunčanje ili protiv komaraca držite na vrhu torbe, odmah pri ruci jer je velika verovatnoća da će Vam biti potrebne na samom putu, brže nego što mislite.

Planirajte put tako da beba zakači deo puta u snu, ili ako ste sigurni u svoje vozačke sposobnosti, putujte noću. Obavezne pauze tokom puta su na svaka 2 do 3 sata, a kada putujete sa bebom možda i češće. Ne morate se striktno pridržavati ograničenja na putu, vozite sporije, smanjite buku i pokušajte da ne uznemirite previše dete koje još nije svesno dešavanja. Neka se oseti skoro kao kod kuće.

Tokom pripreme za putovanje, možete snimiti dečije pesme ili pak specijalizovane emisije za decu koje će te puštati tokom vožnje. Postoje i igračke za putovanje koje je moguće kupiti u prodavnicama za decu i bebe.

Dobra organizacija je pola posla, a polisa putnog osiguranja je neizbežna ako želite miran godišnji odmor. Više o putnom osiguranju pročitajte ovde.

Srećan put.

konekta-plus-beograd-putovanje-sa-bebom