Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Procena štete za vozila – treći deo

Procena štete za vozila – treći deo

Objavljeno: 02/06/2021

Kada nastane šteta na vozilu, ceo proces naplate štete i aktiviranje kasko osiguranje može proći brzo i glatko, ali takođe ako ne poznajete osnove kompletnog procesa, možete na kraju deo štete platiti iz sopstvenog džepa. Koju polisu osiguranja izabrati za Vaše vozilo? Pozovite nas, kao posrednici u osiguranju odabraćemo vrstu polise koja će najbolje odgovarati vrednosti Vašeg vozila!

U prošlim člancima smo se bavili prvim koracima koje je potrebno preduzeti nakon nastanka štete na vozilu kao i pojmom tehnička amortizacija.

Nakon što je ovlašćeni procenitelj naznačio delove za zamenu i popravku vozila, u skladu sa fabričkim normativima, obračunava se vreme potrebno za sanaciju štete na vozilu. Nakon toga se sačinjava Zapisnik o oštećenju vozila koji detaljno proučite, i ako ste saglasni sa njim potpišite ga. Ako niste saglasni sa zapisnikom, imate pravo na prigovor! 

Višegodišnje iskustvo iz oblasti osiguranja garantuje Vam da ćemo kao posrednici u osiguranju uvek brzo i lako pronaći za Vas adekvatnu polisu iz ponude mnoštva osiguravajućih kuća na domaćem tržištu. Pozovite nas telefonom ili nam pošaljite upit.

Posavetujte se sa proceniteljem u vezi izbora servisa koji će kvalitetno izvršiti popravku vozila. Naravno, izbor servisa može biti Vaš, ali pre same popravke vozila pokažite zapisnik odobrenih delova i radova jer je osiguravajuće društvo obavezno da nadoknadi samo delove i radove koji su odobreni Zapisnikom.

Veoma bitno je da ukoliko postoji potreba za proširenjem radova kontaktirate procenitelja, kako bi se dodatni radovi razmotrili i eventualno bili odobreni. Ne dozvolite da dođete u situaciju da nakon završene popravke vozila, osiguravač umanji račun i na taj način finansijski učestvujete u popravci vozila.