Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Privatno zdravstveno osiguranje – benefit za zaposlene i poslodavce

Privatno zdravstveno osiguranje – benefit za zaposlene i poslodavce

Objavljeno: 15/04/2021

Na oglasima za posao sve češće se kao jedan od benefita za buduće zaposlene spominje privatno zdravstveno osiguranje. Obezbeđen mobilni telefon i službeni automobil postali su standard za menadžment bilo kog preduzeća, kao i za ostale zaposlene gde priroda posla zahteva takve uslove. Hoće li privatno zdravstveno osiguranje postati standard prilikom zapošljavanja u privatnim kompanijama?

Prednosti privatnog zdravstvenog osiguranja su mnogostruke – izbor zdravstvene ustanove, dostupnost specijalista i stručnjaka, savremene metode lečenja, ušteda dragocenog vremena koje nekada može biti presudno.

Kao iskusni posrednici u osiguranju možemo Vam brzo i lako pomoći prilikom odabira vrste polise i osiguravajuće kuće za Vaše zaposlene. Pozovite nas telefonom ili nam pišite na stranici kontakt.

Zaposlenima uz mnoge benefite koje nude preduzeća, veoma znači kada poslodavac misli i o zdravlju zaposlenog. Pogodnosti na poslu povećavaju efikasnost i produktivnost ali zdravlje zaposlenih ima posebnu težinu i značaj. Poslodavac uplaćivanjem polise privatnog zdravstvenog osiguranja podiže ”borbenu gotovost” zaposlenih, koji mu vraćaju manjim odsustvom sa posla i lakšim rešavanjem potencijalnih zdravstvenih problema.

Država je takođe prepoznala značaj ove vrste osiguranja. Uplaćivanje dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja iz sopstvenih sredstava poslodavca za svoje zaposlene do iznosa od 6062 RSD mesečno po zaposlenom, oslobođeno je plaćanja poreza na dohodak i doprinosa za socijalno osiguranje. Ceo članak na ovu temu pročitajte ovde.

Preduzeća koja uz druge benefite nude i ovakvu vrstu osiguranja za svoje zaposlene lakše dolaze do kvalitetnije radne snage. Fluktuacija radne snage je samim tim veća jer radnici pronalaze i biraju poslodavce koji imaju veću svest o potrebama zaposlenih. Visina plate kao jedan od najbitnijih činilaca u preduzećima ne mora da bude presudan faktor prilikom izbora posla, posebno ako se radi sličnim iznosima u različitim preduzećima. 

Treba imati na umu da trenutno proživljavamo veliki globalni zdravstveni izazov koji je preko noći uvukao svet u ekonomsku krizu, a na testu su solidarnost, strpljenje, razumevanje i mnogo toga što nas tek čeka. Polise osiguranja sa prefiksom zdravlje, tek sad dobijaju na punom značaju i težini.

Sve što Vas interesuje u vezi osiguranja za Vas i Vaše zaposlene, kao i druge vrste polisa kod različitih osiguravajućih kuća, možete nas pitati putem telefona ili nam poslati upit na stranici kontakt