Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Prenos popusta sa polise osiguranja na novo vozilo

Prenos popusta sa polise osiguranja na novo vozilo

Objavljeno: 16/10/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-prenos-popusta-na-drugo-vozilo

Da li je moguće preneti popust osiguranja sa jednog vozila na drugo? Jeste, ali prethodno se moraju ispuniti određeni uslovi.

Da bi ste preneli popust osiguranja sa jednog vozila na drugo prvo morate prodati automobil sa kog prenosite popust. Od dokumentacije je potreban kupoprodajni ugovor ili potvrda da ste odjavili vozilo sa svog imena. Potrebna je i polisa sa koje želite da prenesete popust.

Koji popust se prenosi?

Ako ste ostvarili 25% popusta, bez obzira da li je polisa još aktivna ili je istekla, možete preneti taj bonus. Kada ste ostvarili 5% ili 15% popusta, možete dobiti taj popust ako je polisa sa starog auta još uvek aktivna ili veći popust ako je istekla. 

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi osiguranja pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Šta se dešava sa malusom?

Malus predstavlja uvećanje premije osiguranja zbog šteta koje su nastale. Prilikom kupovine novog vozila malus se ne prenosi. Kada kupujete nov automobil više nećete plaćati uvećanu premiju osiguranja zbog šteta. U slučaju da imate više vozila, svako vozilo, iako je registrovano na istog vlasnika, nosi svoj bonus odnosno malus.

Sve o bonus malus sistemu pročitajte ovde.

Bitno je napomenuti da se bonus malus sistem primenjuje za svaku štetu. Šteta od par stotina evra donosi gubitak popusta kao i ona od 5000 eura. U situacijama kad je šteta na vozilu mala, a vi ste krivi, pametnije je da se na licu mesta dogovoriti sa vlasnikom vozila koje je učestvovalo u udesu i prođete bez aktivacije polise osiguranja kako ne bi ste gubili popust koji ste sticali godinama.