Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje stambenih zgrada – miran san za sve stanare. Prvi deo

Osiguranje stambenih zgrada – miran san za sve stanare. Prvi deo

Objavljeno: 07/09/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-osiguranje-stambene-zgrade

Svi smo bili svedoci nekoliko superćelijskih oluja tokom leta koje su u kratkom vremenskom roku izazvale veliku štetu na imovini ljudi. Osiguranje stambenih zgrada upravo služi da se pokrije šteta nastala takvom jednom vremenskom nepogodom ali i za druge stvari.

Skupština stanara zgrade u konsultaciji sa odabranim profesionalnim upravnikom treba da osigura one delove zgrade koji su zajedničko vlasništvo i da osigura stambenu zajednicu od odgovornosti za eventualnu štetu učinjenu prema trećim licima. 

Kada se dogode nepogode poput skorašnjih iz 2023. godine gde vetar odnosi krovove, a podrumi se pune vodom, zajednička imovina je ugrožena i potrebno je sanirati štetu. Zato je osiguranje stambene zgrade tako važno!

Konekta plus – pouzdan posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi osiguranja pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Šta se osigurava u zgradi? 

Osiguranje se odnosi na zajedničke prostorije stanara u zgradi i delove zgrade gde spadaju stepeništa, hodnici, ulazi, podrumi, temelji, garaže, vešernice, ostave, svetlarnici, krov, dimnjaci, fasada, liftovi, podne, zidne i plafonske obloge.

Osiguranje obuhvata i ugradnu opremu i instalacije iz zajedničkih prostorija gde spadaju vodovodne i kanalizacione instalacije, elektro instalacije, instalacije centralnog grejanja, ventilacione instalacije, instalacije interfona, video nadzor i PTT instalacije.

Pokrivenost osiguranja se proteže i na sva stakla na prozorima i vratima u sklopu zajedničkih prostorija.

Takođe, veoma je važno napomenuti da se osigurava i odgovornost stambene zajednice prema trećim licima za štete koje potiču od zgrade. 

U našem sledećem članku pročitajte šta osiguranje stambene zgrade ne pokriva i koji su rizici pokriveni.