Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje od autoodgovornosti – osnovni principi

Osiguranje od autoodgovornosti – osnovni principi

Objavljeno: 02/10/2021

Zakon predviđa da je osiguranje od autoodgovornosti obavezno za vozila i ugovara se između vlasnika vozila i odabranog osiguravajućeg društva prilikom svake registracije vozila. Važno je napomenuti da se vozilo ne može registrovati bez ugovorene polise obaveznog osiguranja koja je uslov za učešće vozila u saobraćaju.

Razlike u cenama kasko osiguranja za isti vrstu vozila mogu biti nekoliko stotina hiljada dinara! Pročitajte više ovde ili zatražite neobavezujuću ponudu

Ovakvim obaveznim osiguranjem se pokriva šteta koju vlasnik vozila ili druga osoba koja upravlja vozilom pričini drugim učesnicima u saobraćaju. Da li je ovo osiguranje dovoljno? Zakonski jeste. Važno je istaći da polisom obaveznog osiguranja nije pokrivena šteta koju vlasnik vozila napravi na sopstvenom vozilu. Zato je dobro odabrati odgovarajuću polisu kasko osiguranja.

Pozovite Konektu Plus – posrednika u osiguranju sa 10 godina iskustva. Suzićemo izbor, uštedeti vreme i odabrati kasko osiguranja koje najbolje odgovara Vašim potrebama. Pozovite nas telefonom ili nam pošaljite upit.

Osiguravajuća kuća kod koje je kupljena polisa pokriva štetu samo do određenog iznosa u skladu sa Zakonom o osiguranju, a sve iznad tog iznosa, odnosno razliku u iznosu, plaća vlasnik vozila.

U slučaju saobraćajne nezgode, rok za prijavu je 15 dana u kome je neophodno obavestiti osiguravajuće društvo sa kojim vlasnik vozila ima zaključenu polisu obaveznog osiguranja, kako bi se procenila šteta.

Polisa osiguranja od autoodgovornosti uvek glasi na vozilo, odnosno, vezana je za vozilo a ne za vlasnika vozila. U toku trajanja polise moguće je da dođe do promene vlasnika vozila i tada se prava i obaveze iz polise prenose na novog vlasnika vozila. Novonastalu promenu je potrebno prijaviti osiguravajućem društvu sa kojim je zaključena polisa.

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-osiguranje-od-autoodgovornosti