Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Najčešća pitanja za posrednika u osiguranju – 2. deo

Najčešća pitanja za posrednika u osiguranju – 2. deo

Objavljeno: 06/06/2024

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-cesta-pitanja-drugi-deo

Posrednik u osiguranju Vam može ubrzati i olakšati proceduru odabira polise osiguranja koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama. Postoje mnoge zablude u vezi uloge posrednika u osiguranju. U našem prošlom članku pročitajte odgovore na česta pitanja koja kao posrednici u osiguranju dobijamo od naših klijenata, a u tekstu pred Vama potražite odgovore na još neke nedoumice. 

Posrednik u osiguranju nije za Vas samo tu kada je potrebno naplatiti svoju uslugu već Vam je na usluzi i tokom trajanja polise osiguranja. Kako to izgleda u praksi? U slučaju aktivacije polise osiguranja koju ste obezbedili preko nas kao posrednika, pomoćićemo Vam da brzo i efikasno podnesete potrebnu dokumentaciju, izvršiti kontrolu njene ispravnosti ali i asistirati prilikom formulisanja odštetnih zahteva i prikupljanja sve neophodne dokumentacije.

Za sve vrste informacija u vezi polisa osiguranja pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Kao posrednik u osiguranju takođe Vam možemo pomoći i prilikom utvrđivanja uzroka nastanka štete i dati adekvatne savete, na temelju dugogodišnjeg iskustva, kako da sprovedete preventivne mere koje će Vam u budućnosti pomoći da izbegnete određenu vrstu štete. 

Ono što gotovo sigurno mnogo klijenata ne zna jeste da posrednik u osiguranju ima mogućnost da u Vaše ime vrši pregovore sa osiguravajućom kućom za određene uslove polise osiguranja koji nisu deo standardne ponude i za koje možda niste ni znali da postoje i da su mogući. Ako postoji potreba klijenta za drugačijem rešenjem, posrednik u osiguranju može u pregovorima sa osiguravajućom kućom doći do vrste proizvoda koji možda nije uopšte zastupljen na našem tržištu. Sve zavisi od interesa osiguravajuće kuće i potencijala klijenta, ali svakako da posrednik može imati značajnu ulogu u pronalaženju rešenja – kako zbog dugogodišnjeg iskustva, tako zbog partnerskih odnosa koja uspešno gradi i održava.

Nadamo se da smo Vam razrešili neke od nedoumica koje naši klijenti često imaju. Za sve ostalo nam se slobodno obratite ili nas pozovite telefonom.