Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Koje bolesti utiču na odabir polise životnog osiguranja?

Koje bolesti utiču na odabir polise životnog osiguranja?

Objavljeno: 29/09/2022

U našem prošlom članku pisali smo o tome kome su obratiti za slučaj da ste bolesni, a želite da obezbedite polisu životnog osiguranja. Pročitajte u daljem tekstu šta raditi kada imate određene bolesti i kako one utiču na odabir polise životnog osiguranja.

Pojedine banke traže prilikom aplikacije za stambeni kredit da klijent ima životno osiguranje. Međutim određene bolesti onemogućavaju klijente da obezbede adekvatnu polisu osiguranja. 

Razna osiguranja imaju različita pravila. Zato je dobro kontaktirati profesionalce iz oblasti osiguranja kakvi su posrednici u osiguranju jer dobro poznaju materiju i mogu za Vas pronaći adekvatnu polisu uprkos komplikovanim zdravstvenim stanjima.

Pojedine osiguravajuće kuće odbiće izdavanje polise životnog osiguranja klijentima koji imaju mladalački dijabetes (dijabetes koji nastaje u ranom dobu pre napunjene 20-te godine). Takođe bolesti srca, kardiovaskularnog sistema, krvi, bolesti nervnog sistema, endokrinološke bolesti, maligne bolesti, bolesti imunog sistema  i HIV mogu biti razlog za odbijanje izdavanja polise životnog osiguranja.

Zašto posrednik u osiguranju? Odabraćemo za Vas najbolje rešenje iz mnoštva ponuda osiguravajućih kuća ali i pružiti savet i konkretnu pomoć u slučaju aktivacije bilo koje polise osiguranja. Sva pitanja nam možete postaviti ovde ili nas pozvati telefonom.

Kod nekih drugih osiguravajućih kuća, dijabetičari mogu obezbediti polisu životnog osiguranja ako prilože detaljnu medicinsku dokumentaciju u kojoj je konkretno za ovu bolest naglašena vrednost glukoze i HbA1c (prosečna koncentracija glukoze u krvi u poslednja 2 do 3 meseca).

Ako imate neku od ovih bolesti naš savet je da se dobro raspitate i informišete o mogućnostima za polisu životnog osiguranja. Svaki slučaj se posebno tretira i uz adekvatnu medicinsku dokumentaciju uz savet posrednika u osiguranju moguće je pronaći polisu koja će odgovarati Vašim potrebama.

Čuvajte zdravlje i mislite o osiguranju pre nastanaka bolesti ali svakako nikad nije kasno odabrati adekvatnu polisu prilagođenu Vašoj individui.  

konekta-plus-beograd-osiguranje-bolesti-polisa-zivotnog-osiguranja