Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Kako se osigurati od pada na led?

Kako se osigurati od pada na led?

Objavljeno: 09/02/2023

Tokom zime u gradu javna gradska preduzeća uklanjaju sneg i led sa javnih površina ali takođe stanari su dužni da uklone led i sneg ispred svojih kuća i zgrada prema odlukama lokalnih opština. Šta ako se ipak povredite u slučaju pada na led na javnoj površini?

U nadležnosti je stanara, barem što se grada Beograda tiče, da očiste sneg i led u širini od 5 metara ispred stambenog objekta, a ostatak je u nadležnosti gradskih službi. Ako se povredite na trotoaru koji nije očišćen, u zavisnosti od mesta pada, možete tražiti naknadu štete od javnih preduzeća, privatnih preduzeća, skupštine stanara ili pojedinca.

Ako stanari ili preduzeća imaju polisu osiguranja od odgovornosti možete se obratiti osiguravajućoj kući za naplatu štete. Takođe je moguće svoju štetu naplatiti dogovorom ili sudskim putem.

Nemojte rizikovati – na vreme obezbedite odgovarajuću polisu osiguranja u slučaju pada na led ili sneg. Sva pitanja u vezi osiguranja možete nam postaviti na stranici kontakt ili nas pozvati telefonom

Slična je situacija i sa padanjem snega i leda sa krovova kuća i zgrada. Led može povrediti slučajne prolaznike ili oštetiti imovinu – automobile, motore… Odgovornost za nastalu štetu snosi vlasnik objekta. Stanari i vlasnici objekta su dužni da očiste sneg i led sa prozora, terasa i krovova. Isto se odnosi ako crep ili bilo koji predmet koji ugrozi bezbednost prolaznika ili izazove materijalnu štetu.

Ako se povreda ili oštećenje imovine dogodi ispred zgrade odgovornost je na stambenoj zajednici koja je pravno lice. 

Naš savet je svakako obezbeđivanje adekvatne polise osiguranja kakvo je, na primer, privatno zdravstveno osiguranje. Nesreće se događaju i kada su vremenski uslovi savršeni, zato iskoristite mogućnost da se obratite Konekti plus, pouzdanom posredniku u osiguranju, za sva pitanja i izbor polise osiguranja koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama. 

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-osiguranje-od-pada-na-led