Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Izbor kasko osiguranja – na šta obratiti pažnju? 2. deo

Izbor kasko osiguranja – na šta obratiti pažnju? 2. deo

Objavljeno: 13/09/2021

U našem prethodnom članku smo se bavili stvarima na koje je bitno obratiti pažnju prilikom odabira polise kasko osiguranja. Konekta Plus – Posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom može Vam uštediti vreme i novac tako što će za Vam suziti izbor i posavetovati Vas u vezi polise kasko osiguranja koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama.

Pogledajte detaljnije programe kasko osiguranja za koje možete dobiti neobavezujuću informativnu ponudu.

Ispunite kasko formular ili nas pozovite za odabir najpovoljnije ponude.

Koji su još parametri na koje obratiti pažnju prilikom izbora polise kasko osiguranja?

Učešće u šteti

Visina isplate štete zavisi od ugovorenog učešća u šteti. Relativno učešće u šteti se ugovara u relativnom iznosu, odnosno u procentima 5%, 10%, 20% ili 30%. Ako je ugovoreno učešće od 20%, a iznos štete je 100 evra, imate pravo na isplatu od 80 evra od strane osiguravajućeg društva, a vi plaćate 20 evra. Postoji i apsolutno učešće u šteti u fiksnom novčanom iznosu u svakoj šteti od 50, 100, 200 evra ili više. U takvoj situaciji isplata štete uzima u obzir ovaj fiksan iznos, odnosno ukoliko je šteta manja od fiksnog iznosa učešća, ne isplaćuje se nikakva nadoknada.

Razlike u ceni kasko osiguranja za pojedina vozila mogu biti par stotina hiljada dinara u zavisnosti od izbora polise osiguravajućih kuća. Kolika je konkretno razlika u ceni za Škodu Oktaviju i Mercedes visoke klase? Pročitajte više ovde.

Nivo pokrića

Potrebno je dobro protumačiti polisu kasko osiguranja pre potpisivanja, u čemu Vam pomoć može pružiti Vaš pouzdan posrednik u osiguranju – Konekta Plus. Prilikom procene štete na vozilu određene vrste štete mogu biti nepriznate samo zato što niste bili dovoljno informisani. Pojedine osiguravajuće kuće, na primer, neće Vam priznati štetu nastalu kako posledicu udara u životinju na putu. Takve situacije se česte, a korisnik osiguranja će biti veoma nezadovoljan nemogućnošću naplate štete. Prenebregnite sva moguća iznenađenja i osigurajte Vaše vozilo u potpunosti i najpovoljnije tako što će te biti dobro informisani i dobiti najviše za novac kojim raspolažete. 

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-razlika-u-ceni-kasko-osiguranja-deo-2