Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Evropski izveštaj o nezgodi – sve što treba da znate – prvi deo

Evropski izveštaj o nezgodi – sve što treba da znate – prvi deo

Objavljeno: 03/08/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-evropski-izveštaj-o-nezgodi

Kada dođe do manje saobraćajne nezgode ne morate uvek zvati policiju iako ste osigurani, već možete u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, popuniti Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. Međutim, postoje određene nedoumice kao što su na primer – šta je to manja saobraćajna nezgoda i kolika je mala šteta?

Nadamo se da ćemo Vam u tekstu pred Vama olakšati pojedine stavke prilikom donošenja odluke o sastavljanju Evropskog izveštaja o saobraćajnoj nezgodi.

Kada dođe do saobraćajne nezgode potrebno je proceniti štetu. Ako procenite da je šteta manja od 500 evra (oko 60000 dinara), nema povređenih i slažete se sa drugom stranom oko krivice, ne morate da pozovete policiju. Sve što treba jeste da popunite Evropski izveštaj o nezgodi. 

Konekta plus – Vaš pouzdan posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi polisa osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom

Na osnovu sastavljenog izveštaja osiguravajuća kuća onog vozača koji je priznao krivicu isplatiće novac onome ko je oštećen.

Prilično lako i brzo međutim uvek postoji ali! Kako proceniti štetu? Jedna guma ili samo hauba na skupljim automobilima može vredeti kako ceo manji i jeftiniji automobil. Vodite posebno računa o tome i, ako možete, konsultujte se sa stručnjakom pre nego što popunite izveštaj. Posrednik u osiguranju, poput Konekte Plus, ovde donosi veliku prednost. Po identičnoj ceni, posrednik u osiguranju vam ispomaže da popunite obrazac i da donesete sve procesne odluke adekvatno – bez dodatne naplate. 

Kasko osiguranje – samo na ovaj način automobil je potpuno osiguran od svih mogućih šteta i krađe. Zatražite polisu kasko osiguranja ovde

U slučaju da procenite da je šteta od 60000 do 200000 dinara najbolje je da pozovete policiju. Takođe se u tom slučaju popunjava Evropski izveštaj o nezgodi ali se on uz policijsku službenu belešku podnosi osiguravajućoj kući onome ko je kriv za nezgodu.

Ako pak procenite da je šteta veća od oko 200000 dinara, obavezno pozovite policiju da obavi uviđaj jer je to jedini ispravan način, a Evropski izveštaj o nezgodi Vam nije potreban. 

U našem sledećem članku pročitajte još bitnih stavki u vezi u Evropskog izveštaja o saobraćajnoj nezgodi.