Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Evropski izveštaj o nezgodi – sve što treba da znate – drugi deo

Evropski izveštaj o nezgodi – sve što treba da znate – drugi deo

Objavljeno: 14/08/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-evropski-izveštaj-o-nezgodi-1

U našem prošlom članku smo se bavili Evropskim izveštajem o saobraćajnoj nezgodi. Na šta još obratiti pažnju kako ne biste ostali bez mogućnosti naplate osiguranja?

Procena šteta nakon saobraćajnog udesa je dosta izazovan proces. Manjom štetom se smatra iznos koji ne prelazi 500 evra (oko 60000 dinara), odnosno 1000 evra (oko 120000 dinara) kada Srbija postane član EU. Međutim, u MUP-u tvrde da se manjom štetom smatra šteta do 200000 dinara. Zvanični stav po ovom pitanju je nejasan jer je u Zakonu navedeno jedno, a po MUP-u iznos je drugačiji.

Konekta plus – Vaš pouzdan posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi polisa osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Naš savet je svakako da ukoliko niste sigurni da li je šteta na Vašem vozilu manja, pozovete policiju da dođe i izvrši uviđaj. Vrlo često se dešava da saobraćajni policajac po izlasku na lice mesta, proceni da je šteta manja i uputi učesnike da ipak popune Evropski izveštaj.

Kada evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi ne treba popunjavati?

Trebalo bi izbegavati popunjavanje Evropskog izveštaja kada procenite da je druga strana u udesu u alkoholisanom stanju, nema odgovarajuću ličnu ispravu, važeću saobraćajnu dozvolu, vozačku dozvolu i polisu osiguranja.

Kasko osiguranje – samo na ovaj način automobil je potpuno osiguran od svih mogućih šteta i krađe. Zatražite polisu kasko osiguranja ovde.

Takođe, ako u saobraćajnoj nezgodi ima povređenih i ne možete da procenite stepen povrede, pozovite obavezno policiju. 

U kom roku se isplaćuje odšteta nakon sastavljanja Evropskog izveštaja o saobraćajnoj nezgodi? Ako je izveštaj popunjen kako treba šteta bi trebalo da bude isplaćena u roku od 8 dana jer tako nalaže Zakon o obaveznom osiguranju o saobraćaju. 

Sve nedoumice u vezi kasko osiguranja lako rešite tako što će te se obratiti posredniku u osiguranju koji za Vas može brzo i lako pronaći odgovarajuću polisu osiguranja u mnoštvu ponuda osiguravajućih kuća.