Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Ako izgubite pasoš u inostranstvu – kome se obratiti?

Ako izgubite pasoš u inostranstvu – kome se obratiti?

Objavljeno: 13/01/2022

Pre polaska na put, bilo da se radi o odmoru ili poslovnom putovanju, uz polisu putnog osiguranja dobro je poneti i fotokopiranu prvu stranicu pasoša. Gubitak putne isprave u inostranstvu može postati problem koji iziskuje dodatno vreme i trošak da bi se rešio.

Putno osiguranje sa dodatkom za COVID-19! Pročitajte više ovde.

Ako ste pokradeni ili ste izgubili pasoš, prvo obavestite policiju zemlje u kojoj se nalazite kako biste dobili potvrdu da ste nestanak putnog dokumenta prijavili. Fotokopija pasoša u nekim zemljama je neophodna jer bez broja dokumenta čiji ste nestanak prijavili ne možete dobiti traženu potvrdu. Nakon dobijanja potvrde potrebno je da posetite najbliže diplomatsko-konzularno predstavništvo radi izdavanja putnog lista uz koji se možete vratiti u Republiku Srbiju. 

Spisak svih predstavništva Srbije u inostranstvu pogledajte ovde.

Neretko polisa putnog osiguranja ima status dokumenta važnijeg i od pasoša. Polisa putnog osiguranja omogućuje garanciju da u slučaju zdravstvenih problema i nepredviđenih situacija u inostranstvu uvek možete da računate na obezbeđenu pomoć – bez brige o dodatnim troškovima.

Koju polisu osiguranja odabrati iz ponude mnoštva osiguravajućih kuća? Pozovite Vašeg posrednika u osiguranju kako bi ste brzo i lako suzili izbor, ili nam pošaljite upit ovde.

U zavisnosti od vrste osiguranja moguće je osigurati se i od raznih problema usled kašnjenja leta, potreba prevodilačkih usluga, pravne pomoći, nestanka prtljaga, krađe ili gubitka putnih dokumenata.

Putujte bezbrižno, osigurajte se na vreme.

Vaš posrednik u osiguranju, Konekta plus.

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-pasos-srbija-gubitak-pasosa