Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Zašto je važno životno osiguranje za samohrane roditelje?

Zašto je važno životno osiguranje za samohrane roditelje?

Objavljeno: 18/05/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-zivotno-osiguranje-za-samohrane-roditelje

Biti samohrani roditelj je objektivno teška životna uloga koja donosi puno izazova. Kao jedini hranitelji svoje porodice, samohrani roditelji bi trebao da preduzmu korake u zaštiti finansijske budućnosti svoje dece. Jedan od načina je svakako obezbeđivanje polise životnog osiguranja.

U slučaju da samohrani roditelj neočekivano premine, njegova deca ostaju bez izvora prihoda. Polisa životnog osiguranja može nadoknadi izgubljeni prihod tako da potomci u određenom vremenskom periodu mogu ispunjavati svoje finansijske obaveze.

Samohrani roditelji mogu imati razna dugovanja kao što su hipoteka, krediti za automobile ili dugovi po kreditnim karticama. U slučaju smrti njihova deca nasleđuju dugove koji mogu biti značajan finansijski teret. Životno osiguranje se nakon smrti korisnika polise može koristiti za otplatu ovih dugova tako da porodica ne ostane u finansijskom problemu.

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Obratite nam se ovde za sva pitanja u vezi osiguranja ili nas pozovite telefonom

Takođe treba razmišljati i o budućim troškovima kao što je školarina za decu. Životno osiguranje se može iskoristiti nakon smrti za finansiranje ovih troškova obezbeđujući da deca imaju resurse koji su im potrebni za ulaganje u obrazovanje.

Kada razmatrate polisu životnog osiguranja kao samohrani roditelj, važno je uzeti u obzir potrebe porodice i finansijsku situaciju. Treba uzeti u obzir faktore kao što su broj dece, njihov uzrast i način života porodice.

Iskusni profesionalci iz oblasti osiguranja mogu Vam pomoći da odaberete odgovarajuću polisu i da kao samohrani roditelj možete biti mirni znajući da je budućnost Vaše porodice sigurna.