Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Zagađenje bukom – kako se zaštititi?

Zagađenje bukom – kako se zaštititi?

Objavljeno: 20/10/2022

Buka je nešto što se u urbanim sredinama podrazumeva i ljudi se vremenom naviknu ali da li se organizam zaista navikne ili trpi posledice? Kako se osigurati u tom slučaju?

Buka visokog inteziteta koja je prisutna u gradovima ali i u industrijskim zonama šteti mentalnom i fizičkom zdravlju tako da oštećuje sluh, povećava stres koji na kraju rezultira poremećajima sna, a loš san prouzrokuje druge zdravstvene probleme kao što anksioznost, smanjena koncentracija i hronični umor.

Kratkoročno izlaganje buci može povisiti krvni pritisak, a dugoročno može dovesti do kardiovaskularnih problema kao i uticati na proizvodnju hormona stresa i imati negativan uticaj na nervni sistem.

Konekta plus – Vaš pouzdan posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve vrste informacija iz oblasti osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Na određenu vrstu buke ne možete uticati ali je na određeni način možete ublažiti. Buku koja dolazi spolja možete rešiti boljom zvučnom izolacijom objekta u kome boravite. U okviru same kuće ili stana možete možete zameniti stare bučne uređaje novim i modernijim (klima, veš, mašina, usisivač, ventilator…)

Određena radna mesta ne mogu da se izoluju kao što su aerodrom ili fabrički pogoni pa se kao krajnja mera zaštite koriste čepići za uši.

Ako sumnjate da ste izloženi prekomernoj buci najbolje da se obratite lekaru. Određene polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja pokrivaju specijalističke preglede na klinikama sa kojim osiguravajuće kuće imaju ugovor o saradnji. 

Ako niste sigurni šta polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja pokriva i koje sve vrste postoje, obratite nam se, a mi ćemo za Vas pronaći najbolja rešenja koja će odgovarati Vašim potrebama. 

konekta-plus-beograd-zagađenje-bukom-obavezno-zdravstveno-osiguranje