Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Treći dan bez registracije vozila u Srbiji

Treći dan bez registracije vozila u Srbiji

Objavljeno: 02/12/2022

Policija prašta za registraciju, ali šta je sa zakonskom odgovornošću u slučaju saobraćajne nezgode?

Već treći dan nije moguće da se obavi registracija vozila u Srbiji zbog kvara informacionog sistema MUP-a, a iz ovog ministarstva poručuju da policija neće kažnjavati one učesnike u saobraćaju koji budu u vozilima koja nisu registrovana.

Međutim, postoji osnov za oprez!

Iako policija neće kažnjavati učesnike u saobraćaju kojima vozila nisu registrovana zbog problema u radu MUP-a, vozači, ipak, moraju da budu na oprezu i ponašaju se odgovorno, odnosno trebalo bi da kupe polisu osigruanja.

Ukoliko se desi saobraćajna nesreća vozači neće biti osigurani i moraće da plate punu cenu štete.
Treba apelovati što pre na one kojima je istekla registracija da bez obzira na to što je poilicija rekla da neće kažnjavati kupe polisu osiguranja. Ovo je ozbiljno upozorenje!

“Kupite polisu osiguranja da, ako vam se dogodi saobraćajna nesreća, budete osigurani kako ne biste plaćali stravično visoke odštete koje idu od par hiljada sve do par stotina hiljada evra.” – zaključuje Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.

Konekta plus – Vaš pouzdani posrednik u osiguranju. Za sve vrste informacija u vezi raznih polisa osiguranja i ponuda osiguravajućih kuća pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.