Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Štednja i osiguranje za decu

Štednja i osiguranje za decu

Objavljeno: 31/03/2021

Školarine su iz godine u godinu sve skuplje, a investicija u obrazovanje predstavlja jedno od najbitnijih ulaganja u životu, koje se višestruko vraća. Obezbedite svojoj deci ali i unucima štednju uz osiguranje koje će se nesumnjivo isplatiti. 

Štedno plus zdravstveno osiguranje za decu može se ugovoriti najkasnije do 14 godine deteta i obično traje do 20 godine kada se koristi za finansiranje školovanja ili u druge svrhe. Najčešći uplatioci osiguranja za decu su roditelji, ali takođe to mogu biti bake, deke ili rođaci uz saglasnost zakonskog staratelja.

Sigurnost za našu decu je ono što svi želimo. Od malih nogu deci se usađuje osećaj odgovornosti prema sopstvenom zdravlju ali i prema novcu.

Pored opcije štednje, decu možete dodatno osigurati za slučaj nezgode, lečenja teških oboljenja, dobijanja drugog lekarskog mišljenja ili pokrića troškova zdravstvenih usluga. 

Takođe, sredstva koja se izdvajaju ne moraju se nužno koristiti za školovanje. Mogu biti upotrebljena i za venčanje, stvaranje porodice ili kao odlična finansijska injekcija za osamostaljenje. U zavisnosti od potreba, možete dogovoriti isplatu osigurane sume jednokratno  ili u mešečnim ratama.

Uzmimo primer jedne osiguravajuće kuće:

Ako ste na vreme počeli da uplaćujete štedno i životno osiguranje za dete, od samo 25 evra mesečno, nakon 18 godina osigurana suma za slučaj doživljenja je pri jednokratnoj isplati 5755 evra. 

Ako se odlučite za isplatu u ratama: 

  • za period od 4 godine, godišnja rata bi iznosila 1492 evra, ili 130 evra u mesečnim ratama
  • za period od 5 godina, godišnja rata bi iznosila 1208 evra, a mesečna 105 evra

Ako Vam se ove sume učine malim nakon bezmalo 18 godina redovnog uplaćivanja sredstava – ne zaboravite: Tokom tog celog perioda Vaše dete je osigurano!

Za više detalja i mogućnosti prilikom sklapanja i odabira polise osiguranja slobodno nas kontaktirajte.

Povrh svega, Vaš novac neće izgubiti vrednost, šta više, imate pravo i na isplatu pripadajuće dobiti osigurane sume. Ako zapadnete u finansijske poteškoće, već posle godinu dana trajanja osiguranja imate mogućnost povrata većeg dela uloženih sredstava.

Uštedite dragoceno vreme i mogućnost pogrešnog odabira prilikom izbora polise osiguranje. Pronaćićemo najbolje rešenje za Vas i polisu koja je prilagođena Vašim potrebama i željama. Kao posrednici u osiguranju izuzetno dobro smo upućeni u ponude osiguravajućih kuća pa Vam brzo i tačno možemo suziti izbor i skratiti vreme razmišljanja prilikom odabira odgovarajuće polise. Pozovite nas telefonom ili nam pošaljite upit.