Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Šta povezuje osiguranje i fitnes?

Šta povezuje osiguranje i fitnes?

Objavljeno: 09/06/2022

konekta-plus-beograd-osiguranje-i-fitnes

Noviteti u osiguranju dešavaju se svakodnevno, jer se i svet menja ubrzano. Nove tehnologije doprinose i razvoju novih proizvoda iz oblasti osiguranja. Čak i tradicionalne vrste osiguranja kao što je životno osiguranje, trpe određene promene i prate trendove te se oslanjaju na naučna istraživanja i u sladu sa tim se prilagođavaju.

Jedna od najstarijih osiguravajućih kuća iz SAD-e, John Hanckok, u okviru svoje ponude životnog osiguranja uvelo je novi proizvod – interaktivno osiguranje. Ova vrsta osiguranja kao nadogradnja polise životnog osiguranja, klijentima može uštedeti čak 15% ugovorene premije na godišnjem nivou. Ako se osiguranje ugovora na 20 i više godine, jasno je o kolikoj se potencijalnoj uštedi radi. 

Ova vrsta osiguranja zavisi od fitnes aktivnosti klijenta, odnosno ukupne fizičke aktivnosti. Istraživanje koje je sprovela osiguravajuću kuća pokazalo je da osiguranici koji žive zdravim životom i upražnjavaju fitnes, te redovnu fizičku aktivnost, u proseku žive duže – od trinaest do dvadesetjedne godine. Klijenti koji zdravije žive mogu ostvariti niže premije jer je kod njih i niži rizik od osiguranog slučaja.

Klijentima ove osiguravajuće kuće potreban je Apple pametni sat i Fitbit, uređaj za praćenje aktivnosti koji se nosi na zglobu kao sat, koji prati svakodnevne aktivnosti, hodanje, trčanje, plivanje ili vežbanje u teretani. Na ovaj način osiguravajuća kuća prati aktivnosti klijenta i meri rekreativne aktivnosti te postizanje zadatih fitness ciljeva kako bi se mogao ostvariti popust iz polise interaktivnog osiguranja.

Pitanja je dana kada će domaće osiguravajuće kuće izaći sa sličnom ponudom. Fitnes i zdrav život se svakako isplate, a moguće je i uštedeti. Do tada za sve vrste tradicionalnog osiguranja kontaktirajte Konektu plus – posrednika u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Tu smo zbog Vas.