Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Primena robotike u osiguranju

Primena robotike u osiguranju

Objavljeno: 27/06/2024

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-robotika-u-osiguranju

Robotika ima primenu u raznim industrijama, a osiguranje postaje jedna od njih. Kako savremeni roboti i automatizovani sistemi mogu doprineti efikasnosti i bezbednosti industrije osiguranja?

Upotreba robotike u osiguranju

Automatizacija procesa

Roboti i automatizovani sistemi mogu u industriji osiguranja preuzeti zadatke koji se kontinuirano ponavljaju kao što su obrade zahteva, verifikacija podataka i administrativni poslovi. Mogućnost grešaka se na ovaj način smanjuje uz povećanje efikasnost poslovanja.

Roboti za procenu štete

Roboti kao i dronovi u osiguranju mogu biti opremljeni sofisticiranim kamerama i senzorima i  biti upotrebljeni za inspekciju imovine i procenu štete u opasnim ili teško dostupnim područjima. Na primer, roboti mogu pregledati oštećene zgrade nakon zemljotresa ili nuklearne katastrofe, smanjujući rizik za ljude.

Korisnička podrška

Četbotovi (chatbot) i virtualni asistenti, koji su već u upotrebi kao oblik automatizovanog sistema, mogu pružiti podršku korisnicima u realnom vremenu odgovarajući na čestonpostavljana pitanja ili pomažući u popunjavanju zahteva za osiguranje i rešavanju problema. 

Konekta plus – Vaš pouzdan ljudski asistent u osiguranju. Kao posrednik između Vas i osiguravajuće kuće pronalazimo za Vas adekvatne polise osiguranju u mnoštvu ponuda na tržištu. Pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Prednosti robotike u osiguranju

Efikasnost i ušteda vremena

Automatizacija procesa i radnih zadataka je na ovaj način mnogo brža od ljudi, što smanjuje vreme potrebno za procenu štete i isplatu osiguranja.

Smanjenje troškova

Automatizacija i upotreba robota može smanjiti operativne troškove, uključujući troškove rada i troškove povezane sa rizikom za ljudske živote. 

Povećana tačnost

Tehnologija omogućava precizniju procenu štete i rizika, smanjujući mogućnost ljudskih grešaka, čineći da osiguranici dobiju pravedniju naknadu za svoje gubitke.

Budućnost je tu pred nama i nemojte brinuti da će roboti zameniti ljude. Kombinacije tople ljudske reči i preciznog hladnog robota dobitna je kombinacija za izazove pred svakom industrijom pa i osiguranjem.