Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguravajuće kuće nadaju se Olimpijadi u Tokiju

Osiguravajuće kuće nadaju se Olimpijadi u Tokiju

Objavljeno: 12/05/2021

Olimpijske igre u Tokiju održaće se ove godine ako pitate osiguravajuće kuće, jer će u protivnom izgubiti veliki novac. Nemojte gubiti Vaš novac, uz osiguranje izaberite i štednju. Kao posrednici u osiguranju posavetovaćemo Vas u vezi izbora polise koja će biti prilagođena Vašim potrebama. 

Otkazivanje igara za još jednu godinu nije opcija, iako je stanovništvo Japana generalno protiv ili uzdržano po tom pitanju. Publike svakako neće biti na sportskim borilištima, a takmičari će moći da uđu u Japan bez odlaska u karantin. Međutim, testovi na korona virus obavljaće se svaki dan, pa će rizik od zaraze biti minimalan.

Pre dolaska na Igre, takmičari će moraće da urade dva testa. Samo sa negativnim nalazom biće im omogućen ulazak u Japan. Pozitivan nalaz značiće automatsku eliminaciju.

Kako celokupnu situaciju posmatraju osiguravajuće kuće? Procena Analitičara je da su Olimpijske igre u Tokiju osigurane na oko 2 milijarde dolara, i dodatno na 600 miliona koji se odnose na ugostiteljstvo.

Reosiguravajuća kuća Swiss Re ima izloženost od 250 miliona dolara u slučaju otkazivanju Olimpijskih igara. Rojters navodi da je visoka izloženost i kod reosiguravajuće kuće Munich Re od čak 500 miliona dolara, iako to nije još uvek zvanično potvrđeno.

Igre su za neke druge postale sve samo ne igre. Našim klijentima savetujemo da se ne igraju sa svojom imovinom i zdravljem. Pametno odabrana polisa osiguranja obezbediće Vam miran san. 

Pozovite nas ili nam pišite, tu smo za Vas.