Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje posle pandemije COVID 19

Osiguranje posle pandemije COVID 19

Objavljeno: 19/01/2021

COVID-19 promenio je globalno poslovanja pa ni osiguranje nije ostalo imuno. Prognoze su ipak dobre i očekivanja su da će se ova industrija već sledeće godine vratiti na nivo pre pandemije. Zašto je prognoza za osiguranje toliko optimistična?

U 2020. godini očekuje se globalni pad od 6% na premije životnog osiguranja, a kod neživotnog očekuje se pad od samo 0,1%. Razvijena tržišta bi ove godine mogla da dožive pad od 4% ukupno na sve vrste osiguranja a već sledeće godine očekuje se rast od 2%. 

Izazovi tokom ove godine su svakako pad polisa životnog osiguranja sa štednim elementom zbog niskih kamatnih stopa, a dodatni trošak predstavlja naplata polisa usled COVID-19. Pad prihoda od prodaje uslovljen je ograničenom interakcijom između kupaca i agenata na terenu. 

Potpuno novi pristup i proaktivno delovanje, obeležiće godine koje su pred nama.

Nove regulatorne promene očekivaće od osiguravajućih kuća i posrednika u osiguranju promene prodajnih standarda, ulaganje u sajber bezbednosti i zaštitu privatnosti te dodatna ulaganja u sektoru računovodstva.

Novije generacije, digitalno pismene, koje imaju generalno negativno mišljenje o osiguranju su praktično jedna od glavnih ciljnih grupa u budućnosti. Portali koji se bave osiguranjem svoju ponudu moraće da prilagode ovoj ciljnoj grupi, a on line poslovanje dobiće mnogostruko na značaju. Jer, čekanje u redu i na šalteru neminovno odlazi u istoriju.

Kako odabrati pravo osiguranje koje će najbolje odgovarati Vašim potrebama? Veliki broj osiguravajućih kuća i njihovih različitih ponuda može biti otežavajuća okolnost prilikom izbora polise. Sve nedoumice u vezi osiguranja rešite tako što će te potražiti pomoć kod posrednika u osiguranju, koji će brže i objektivnije ukazati na “sitna slova” i  olakšati izbor osiguravajućeg pokrića i adekvatne polise. Često je potrebno kombinovati proizvode više različitih osiguravajućih kuća u cilju postizanja najbolje zaštite.

Izvor: www2.deloitte.com