Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje od suše – na vreme mislite o usevima za sledeću godinu!

Osiguranje od suše – na vreme mislite o usevima za sledeću godinu!

Objavljeno: 15/12/2022

Ozbiljni poljoprivrednici na vreme misle o svim aspektima proizvodnje za sledeću godinu, kao i o zaštiti useva. Jedan od vidova zaštite je i osiguranje useva od suše. Zašto baš od suše – pročitajte u daljem tekstu.

Suša može prouzrokovati više od 70% štete na usevima. Klimatske promene su dovele do cikličnih smenjivanja velikih suša i poplava, a i u jednom i drugom slučaju štete na usevima su velike.

Kod pojedinih osiguravajućih kuća možete ostvariti popust od 10% na premiju osiguranja ukoliko odmah u celosti obezbedite polisu. Takođe pojedine osiguravajuće kuće besplatno daju i poklon polisu osiguranja od nezgode za članove registrovanog poljoprivrednog gazdinstva. Na vreme se raspitajte kod Vašeg posrednika u osiguranju o mogućnostima osiguranja od suše.

Konekta plus – posrednik u osiguranju. Brzo i lako ćemo odabrati polisu osiguranja u skladu sa Vašim potrebama u mnoštvu ponuda osiguravajućih kuća. Kontaktirajte nas ovde ili nas pozovite telefonom.

Odlična vest za ratare je mogućnost osiguranja od suše soje, šećerne repe i kukuruza. Registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu računati na povraćaj 40% od plaćene premije osiguranja što je precizirano uredbama nadležnog ministarstva.

Ministarstvo dodeljuje subvencije za premije osiguranja do 20 hektara, odnosno do 100000 dinara. S obzirom da je suša prepoznata kao velike problem, u narednom periodu biće razmatrano dodatno subvencionisanje obima površina i veća novčana sredstva za ovu namenu.

Informišite se na vreme. Brojne su pogodnosti osiguranja useva, ne samo od suše već i od vremenskih nepogoda i grada. Dugoročno se isplati i daje sigurnost proizvodnji kao i mogućnost dugoročnog planiranja i kalkulaciju troškova ali i prihoda. 

konekta-plus-beograd-osiguranje-od-suse