Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje kućnih ljubimaca

Osiguranje kućnih ljubimaca

Objavljeno: 01/06/2022

Vlasnici kućnih ljubimaca obično tretiraju svoju kucu, macu ili pticu kao člana porodice, kao i druge životinje koje vremenom prirastu srcu. Postavlja se pitanje koje vrste osiguranja postoje za kućne ljubimce i na šta se konkretno osiguranje odnosi?

Uzećemo za primer psa kao kućnog ljubimca.

Jedno od osnovnih osiguranja jeste za slučaj da pas ugine. Uginuće može nastupiti kao posledica nesrećnog slučaja ili nakon teže bolesti. U slučaju da je životinja osigurana njen vlasnik ima pravo na određenu nadoknadu koja je propisana u polisi osiguranja. 

Konekta plus – pouzdani posrednik u osiguranju. Za sve informacije o polisama osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Svedoci smo takođe napada pasa na druge životinje, ljude i oštećenje tuđe imovine. Vlasnici pasa u tom slučaju moraju nadoknaditi nastale troškove ali pojedini teži slučajevi mogu završiti i na sudu. Zato je dobro imati polisu osiguranja odgovornosti vlasnika za materijalnu štetu koju pas pričini drugim ljudima ili njihovoj imovini.

Ono što je sigurno jeste i da se životinje tokom života mogu razboleti i imati hirurške intervencije. Ova vrste osiguranja se uglavnom ugovara kao dopunsko osiguranje i koristi se za osiguranje troškova hirurških intervencija koje nastanu kao posledica bolesti ili nesrećnog slučaja.

Kao primer jedne polise uzeli smo psa rase Labrador starog 4 godine. Za sve 3 vrste polise – osiguranje života, odgovornost za štetu trećim licima i hirurške intervencije vrednost polise iznosiće po 500 evra. Godišnja premija iznosila bi između 65 i 75 evra.

Koji su opšti uslovi za osiguranje pasa? Potrebno je da pas u trenutku potpisivanja ugovora ima najmanje 9 meseci, a najviše 8 godina, da ima mikročip, da je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, vakcinisan protiv parazita, besnila i štenećaka. U slučaju da se radi o psima velike vrednosti ili posebnim rasama, moguće je da će osiguravajuća kuća zatražiti dodatni pregled kod izabranog veterinara.

Pomodarstvo ili ne, svi navedeni razlozi ukazuju na to da je poželjno imati polisu osiguranja za kućnog ljubimca. Na vreme zaštitite sebe ali i svog kućnog ljubica od neželjenih scenarija koji su itekako mogući i svakodnevni. 

konekta-plus-beograd-osiguranje-pasa-zivotinja