Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje čamaca i plovnih objekata

Osiguranje čamaca i plovnih objekata

Objavljeno: 11/08/2022

konekta-plus-beograd-osiguranje-camaca-brodova-plovnih-objekata

Sigurna plovidba podrazumeva ispravno plovilo ali i iskusnog kapetana. Osim toga plovila raznih vrsta moguće je osigurati adekvatnom polisom. Koje vrsta osiguranja postoje za plovila?

Čamci na unutrašnjim vodama

Ova vrsta polisa osiguranja namenjena je za čamce, jahte, jedrilice, glisere, splavove, kuće na vodi, pontone, pontonske mostove i slična plovila. Osnovni rizici koji su pokriveni ovom polisom su nezgoda tokom plovidbe, brodolom, sudar sa drugim objektima, eksplozija, požar, udar groma, provalna krađa, krađa kompletnog objekta ili plovila itd.

Zašto posrednik u osiguranja? Uz odabir polise osiguranja koja će najbolje odgovarati Vašim potrebama tu smo i da asistiramo prilikom aktivacije polise kao i da Vas posavetujemo u vezi najboljih rešenja koja poznajemo kao posledica dugogodišnje prakse. Za sva pitanja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Plovila na unutrašnjim vodama

Ova vrsta polisa osiguranja namenjena je za putničke brodove, teretne brodove, tegljače, barže, pristane, brodove restorane, splavove restorane, ribarske brodove i ostala slična plovila. Osnovni rizici koji su pokriveni ovom polisom su plovidbene nezgode, požar, eksplozija, gubitak plovnog objekta, nezgode prilikom ukrcavanja i iskrcavanja, krađa, provala itd.

Odgovornost vlasnika čamaca prema trećim licima

Vlasnici čamaca koji imaju motor snage preko 15kW u obavezi su da osiguraju čamac od odgovornosti za štetu koju mogu načiniti svojim čamcem trećim licima. Najčešći rizici koji su pokriveni polisom osiguranja su smrtni ishod, narušavanje telesnog zdravlja i razne vrste povreda.

Boravak na vodi jeste lep ali nosi sa sobom određene rizike zbog kojih je preporučljivo imati adekvatnu polisu osiguranja. Pitanja koja imate prilikom izbora polise osiguranja postavite nam na stranici kontakt.