Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Novogodišnja rasveta je veoma čest uzrok požara

Novogodišnja rasveta je veoma čest uzrok požara

Objavljeno: 13/12/2021

Novogodišnja euforija je počela, gradska rasveta i ukrasi na ulicama nas podsećuju na to. Međutim takođe treba biti svestan da kućni ukrasi mogu biti opasni po Vaš dom, posebno ako se kupuje na ulici, bez sertifikata i po naizgled niskoj ceni.

Niska cena lampiona i svetleće rasvete na kućnim jelkama može biti izuzetno skupa ako izazove požar i ako pri tom niste adekvatno osigurani. Ako do sada niste osigurali Vaše domaćinstvo, sada je pravo vreme da obezbedite polisu osiguranja za kuću ili stan sa pokrićem u slučaju požara.

Konekta plus – Vaš posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve vrste informacija u vezi polisa osiguranja domaćinstva, pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Iz udruženja za zaštitu potrošača upozoravaju da se na tržištu Srbije prodaje veliki broj ukrasnih svetlećih lampiona koji nemaju sertifikat o bezbednosti. Ovakvi ukrasi i lampice često uzrokuju kratki električni spoj i požar, te na taj način mogu ozbiljno ugroziti imovinu ali i zdravlje ljudi.

Podsetite se samo kuvala koja su se prodavala sa žaračem koji je bio u direktnom dodiru sa vodom. Da li poznajete osobu kojoj se nije, pre ili kasnije, dogodilo da kuvalo izgori? 

Požar spada u kategoriju nezgoda koje po pravilu nanose najveću štetu na imovini, veću od krađe, pucanja cevi, kvara na instalacijama ili nepogodama kakav je zemljotres. Ono što možete učiniti za sebe jeste da novogodišnju rasvetu kupujete na mestima koja su za to predviđena uz važeće sertifikate i poreklo robe. Zaštitite svoju imovinu odabirom adekvatne polise osiguranja i provedite predstojeće praznike u miru i veselju.  

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-registracija-vozila-novogodisnja-rasveta