Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Koje su prednosti grupnog osiguranja?

Koje su prednosti grupnog osiguranja?

Objavljeno: 06/04/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-prednosti-grupnog-osiguranja-2023

Grupno osiguranje obično obezbeđuju kompanije ili razne organizacije za svoje zaposlene i ono pruža mnoge prednosti i za poslodavca i za korisnike polise osiguranja. Koje su sve prednosti grupnog osiguranja?

Niže premije osiguranja

Jedna od glavnih prednosti grupnog osiguranja je ta što je obično jeftinije od pojedinačnih polisa osiguranja. Osiguravajuća društva obezbeđuju pokriće za veće grupe ljudi, što rizik deli na više korisnika pa su premije za svakog člana grupe niže od onoga što bi platili za pojedinačnu polisu.

Medicinsko pokriće

Polise grupnog osiguranja mogu obezbeđivati da svi članovi grupe budu medicinski pokriveni bez obzira na njihov zdravstveni status. Ova pogodnost može biti korisna za pojedince koji možda ne mogu da dobiju individualnu polisu zbog već postojećih stanja ili drugih zdravstvenih problema.

Sveobuhvatna pokrivenost

Polise grupnog osiguranja mogu da nude sveobuhvatno pokriće za širok spektar medicinskih troškova, od hospitalizacije i operacije do izdavanja lekova na recept i preventivne nege. Takođe, ovakva vrsta pokrića može biti posebno korisna za pojedince koji možda ne bi mogli sami da priušte ove usluge.

Konekta plus – posrednik u osiguranju koji će za Vas brzo i lako odabrati polisu osiguranja prema Vašim potrebama. Pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom

Olakšice za poslodavce

Polise grupnog osiguranja takođe nude određene olakšice za poslodavce. Uplata dobrovoljnog (privatnog) zdravstvenog osiguranja ne znači da je poslodavac oslobođen od obaveze plaćanja doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje, ali je Zakonom o porezu na dohodak građana i Zakonom o socijalnim doprinosima uvrštena stavka gde su predviđena pojedina oslobođenja kada su u pitanju premije za privatno zdravstveno osiguranje.

Povećan moral

Ponuda grupnog osiguranja takođe pomaže u podizanju morala zaposlenih, a i dobar je adut u privlačenju kvalitetne radne snage. To pokazuje da je poslodavcu stalo do dobrobiti svojih zaposlenih i da je spreman da ulaže u njihovo zdravlje što dovodi do zadovoljstva na poslu i doprinosi lojalnosti kompaniji.

Ako do sad niste razmišljali o ovoj vrsti dobrobiti za svoje zaposlene možda je sada pravo vreme. Obratite se profesionalcima iz oblasti osiguranja sa višegodišnjim iskustvom.