Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Kakav je status žena u industriji osiguranja?

Kakav je status žena u industriji osiguranja?

Objavljeno: 08/03/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-srecan-8-mart-2023

Industrija osiguranja je dugo bila oblast u kojoj dominiraju muškarci, ali poslednjih decenija napravljen je veliki napredak u ovoj oblasti koji je doveo do preuzimanja veće uloge žena u osiguranju.

Prema istraživanju Instituta za informacije o osiguranju (Insurance Information Institute), žene čine oko 60% radne snage u industriji osiguranja. Međutim, samo 12% se nalazi na rukovodećim pozicijama. 

Jedan od razloga za mali broj žena na vodećim pozicijama u industriji osiguranja je percepcija da je to industrija namenjena muškarcima. Poslednjih godina dolazi do značajnih koraka gde žene sve više pronalaze mogućnosti da ostvare karijeru u osiguranju, a kompanije prepoznaju vrednost rodne raznolikosti u svojim upravljačkim timovima.

Konekta plus – Vaš pouzdan posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Za sve vrste informacija u vezi osiguranja, pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Industrija osiguranja ne samo da nije isključivo namenjena muškarcima već mnogi kvaliteti žena upravo ovde dolaze do izražaja. Žene imaju istančan osećaj za detalje i uz komunikativne sposobnosti mogu stvoriti i održavati jake veze sa klijentima što je dugoročno od suštinskog značaja za uspeh i razvoj u industriji osiguranja.

Ono što je svakako nepravedno jeste nizak procenat žena u upravljačkim strukturama osiguravajućih kompanija. Prema kvalitetima koje imaju, mesto im je svakako na višim radnim pozicijama ali je očigledno potrebno i pružanja više šansi gde mogu da se dokažu i iskažu svoj puni potencijal.

Nadamo se da će u godinama ispred nas ovaj problem biti manje izražen, a mi svoj doprinos dajemo makar kroz ovakve tekstove, dižući svest o položaju žena u industriji kojoj pripadamo.

Drage dame, Konekta plus Vam želi srećan 8. mart.