Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Kada osiguranje za vozila može biti neisplativo?

Kada osiguranje za vozila može biti neisplativo?

Objavljeno: 23/11/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-kada-se-osiguranje-ne-isplati

Kao posrednici u osiguranju dužni smo da Vas upozorimo i na neke situacije kada osiguranje nije isplativo. Interes naših klijenta je na prvom mestu, stoga evo nekih situacija kada je bolje biti bez dodatne polise osiguranja ili uopšte bez osiguranja i aktivacije postojeće polise osiguranja.

Mala šteta ispod franšize

Ako imate osiguranje sa određenom franšizom (iznos koji morate platiti pre nego što osiguranje počne da pokriva štetu), a šteta koju pretrpite je manja od franšize, onda bi bilo bolje da sami pokrijete troškove popravke umesto da podnosite zahtev za osiguranje.

Visoka premija u odnosu na vrednost vozila

Ako je vrednost Vašeg vozila niska, a premija za osiguranje visoka, možda ćete uštedeti novac tako što nećete imati puno pokriće i umesto toga ćete se osloniti na sopstvene resurse za popravke ili zamenu vozila.

Nizak rizik

Ako ste vozač sa izuzetno dobrim vozačkim navikama i iskustvom, sa malo ili nijednim prekršajem, možda je bolje da nemate sve oblike dodatnog osiguranja jer je Vaš rizik minimalan. Ova stavka je ipak relativna jer okolnosti koje dovode do štete mogu i da ne zavise od Vas jer niste jedini učesnik u saobraćaju.

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Zastarelo vozilo

Ako vozite starije vozilo koje nije mnogo vredno, možda je bolje da ne plaćate premiju za sve vrste osiguranja. Bolje je odlučiti se za minimalno obavezno osiguranje kako biste ispunili zakonske obaveze.

Samoosiguranje

U nekim slučajevima, pojedinci i kompanije sa jakim finansijskim resursima odlučuju da se sami osiguraju tako što će izdvojiti sredstva za poseban fond koji će pokriti buduće potencijalne gubitke.

Odluka o kupovini ili otkazivanju osiguranja treba da se donese na osnovu pažljive analize i procene Vaših ličnih okolnosti i potreba. Pre nego što donesete odluku, uvek je dobro konsultovati se stručnim licem kakvo je posrednik u osiguranju kako biste bolje razumeli svoje opcije i doneli ispravnu odluku.