Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Datum početka polise osiguranja

Datum početka polise osiguranja

Objavljeno: 14/05/2024

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-datum-pocetka-polise-osiguranja

Datum početka polise osiguranja je jedan od ključnih elemenata svake osiguravajuće polise koji određuje kada počinje pokriće osiguranja i kada prestaje. Razumevanje kako funkcioniše datum početka polise osiguranja od vitalnog je značaja kako biste bili sigurni da su Vaša imovina ili bilo koji štetni događaj adekvatno zaštićeni. 

Datum početka polise osiguranja označava tačan trenutak kada osiguravajuća kompanija počinje da pruža pokriće za osigurani predmet ili rizik. To može biti datum kada je polisa izdata, datum kada je prva premija plaćena ili drugi datum koji je dogovoren između osiguranika i osiguravajuće kompanije.

Uobičajeno je da osiguranje počinje odmah nakon izdavanja polise, osim ako nije drugačije dogovoreno. Ako se polisa izdaje unapred, kao na primer kod putnog osiguranja, datum početka može biti u budućnosti, odnosno od dana datuma putovanja.

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Sve informacije u vezi osiguranja možete dobiti slanjem upita na stranici kontakt ili nas možete pozvati telefonom

Ono što je bitno naglasiti jeste da ugovor ima pravno dejstvo tek po isteku dvadeset četvrtog sata dana koji je označen kao početak osiguranja. To u praksi znači da obaveza osiguravača za štetni događaj za osiguranje koje počinje na primer 1. maja, počinje tek posle ponoći, odnosno od 2. maja. Polisa osiguranja shodno tome traje do dvadeset četvrtog sata onog dana koji je u polisi označen kao datum isteka osiguranja, odnosno do ponoći tog dana.

Ako imate bilo kakve nedoumice u vezi polise osiguranje, obratite nam se putem kontakt forme, tu smo da odgovorimo na sva pitanja i pronađemo brzo i lako adekvatnu polisu osiguranja shodno Vašim potrebama.