Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Da li putno osiguranje pokriva napad ajkule?

Da li putno osiguranje pokriva napad ajkule?

Objavljeno: 04/08/2022

Napadi ajkule nisu tako česti na Mediteranu ali poslednja dešavanja na Crvenom moru u Egiptu otvorila su mnoga pitanja. Da li putno osiguranje pokriva napad ajkule i pod kojim uslovima?

Ako to želite uz polisu putnog osiguranja možete se dodatno osigurati od povreda koje su nastale usled napada raže, meduze ili ajkule. Takođe uz polisu životnog osiguranja možete osigurati pojedine delove tela pa i na taj način se osigurati u slučaju napada ili ugriza morskih nemani.

Međutim potrebno je dobro se raspitati koji delovi tela mogu da se osiguraju i pod kojim uslovima. Na primer, silikonske grudi obično ne mogu da se osiguraju, već isključivo prave. Predmet osiguranja i naplata štete mogu biti samo prirodne grudi i njihovo vraćanje u prvobitno stanje. Oštećenje silikona u grudima ne spada u deo tela, pa ako želite da osigurate veštačke grudi, moraćete da tražite posebne uslove za svoju polisu.

Konekta plus – posrednik u osiguranju sa višegodišnjim iskustvom. Informacije o osiguranju i vrstama polisa možete detaljno dobiti na stranicama našeg sajta – fizička i pravna lica. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati ovde

Što se tiče samog napada ajkule postoje specijalizovana osiguranja koje se samo time bave. To su osiguranja koja pokrivaju štetu nastalu bavljenjem ekstremnim sportovima ili putno osiguranje za ronjenje sa ajkulama. Ovo specifično osiguranje pokriva štetu u slučaju da Vas ajkula napadne prilikom ronjenja u kavezu koji se koristi za podvodno razgledanje ajkula.

Prilikom uplate ovakve specijalne vrste osiguranja ipak nisu pokrivene sve stavke kakvo je hazardersko ponašanje u koje spada slobodno plivanje bez zaštite sa ajkulama, izazivanje životinja podvodnog sveta atipičnim ponašanjem mimo saveta i preporuka i slične stvari.

Putujte bezbrižno na more i pridržavajte se saveta lokalnih vodiča, a naš savet je svakako da na odmor ne krećete minimalno bez osnovnog putnog osiguranja. 

Srećan put i godišnji odmori. 

konekta-plus-beograd-osiguranje-od-napada-ajkule