Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > COVID-19 i životno osiguranje – šta je potrebno znati?

COVID-19 i životno osiguranje – šta je potrebno znati?

Objavljeno: 24/03/2021

Pandemija COVID-19 izazvala je mnoge nedoumice pa i po pitanju osiguranja. Da li polisa životnog osiguranja pruža pokriće u slučaju smrti usled Korona virusa? Mnogo je pitanja i osiguravajućih kuća, zato nas kontaktirajte, jer kao posrednici u osiguranju brzo ćemo razrešiti sve Vaše nedoumice. 

Kod pojedinih osiguravajućih kuća jasno je naznačeno koja su to pravila prilikom oboljevanja od korona virusa. Klijent koji u trenutku zaključenja ugovora životnog osiguranja nije oboleo ili bio zaražen virusom COVID-19, a oboli ili se zarazi u toku trajanja osiguranja, ima pokriće za slučaj smrti zbog virusa COVID-19. U slučaju da je klijent u trenutku zaključenja ugovora o osiguranju života već oboleo ili bio zaražen virusom COVID-19, a da mu je to bilo poznato ili nije moglo da bude nepoznato, onda nema pokriće za slučaj smrti zbog virusa COVID-19.

Pre odluke o potpisivanju polise životnog osiguranja, dobro se raspitajte o svim mogućnostima, prednostima i manama raznih vrsta polisa različitih osiguravajućih kuća.

Iz ovog primera vidimo da se COVID-19 tretira kao i svaka druga bolest, iako je reč o novom virusu. Isti princip važi i za druge bolesti prilikom sklapanja polise životnog osiguranja. Akcenat je na tome da u trenutku slapanja polise, klijent nema bolest koja mu potencijalno u budućnosti može ugroziti život i omogućiti pokriće za slučaj smrti.

Iz primera jedne od osiguravajućih kuća pokazaćemo Vam primer pod kojim uslovima je moguće zaključiti životno osiguranje u doba korona virusa:

Sva lica koja su u izolaciji ili karantinu, ili su bila u izolaciji ili karantinu zbog virusa COVID 19, bila zaražena ili su trenutno zaražena virusom COVID 19, bez obzira na to da li su bez simptoma, sa blagim ili jačim simptomima, trenutno obolela ili su bila obolela i izlečena od posledica virusa COVID 19, mogu da budu osigurana uključenim dodatnim osiguranjem za slučaj smrti usled nezgode i sa uključenim dodatnim osiguranjem od nezgode za slučaj trajne invalidnosti.

Ono što je bitno naglasiti je da ovakva lica ne mogu da zaključe dodatno osiguranje za nastanak određene teške bolesti, kao ni dodatno osiguranje za oslobađanje od plaćanja premije za vreme radne nesposobnosti.

Kako bi ste bili potpuno sigurni šta potpisujete i koje su sve mogućnosti prilikom izbora životnog osiguranja, pozovite nas telefonom ili nam pišite na stranici kontakt i pomoći ćemo Vam u izboru odgovarajućeg osiguranja koje odgovara najviše vašim potrebama.