Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Čitajte mala slova iz ugovora – isplati se!

Čitajte mala slova iz ugovora – isplati se!

Objavljeno: 19/05/2022

Koliko puta ste bili neprijatno iznenađeni kada ste shvatili da određena prava iz ugovora nisu do kraja ispoštovana? Konkretno, polisa osiguranja koje ste zaključili ne pokriva određeni gubitak za koji ste 100% sigurni da je uključen u polisu. Ili možda ipak niste pročitali ugovor do kraja – posebno mala slova!

Navika da se pročita kompletan ugovor može Vam uštedeti novac i živce. “Tu Vam sve lepo piše.”, upozoriće Vas agent osiguranja prilikom eventualnog nesporazuma pri aktivaciji polise osiguranja. Zato je dobra stvar imati pouzdanog posrednika u osiguranju koji će Vam ukazati na sve detalje polise i ugovora, kao i na famozna malo slova koju velika većina klijenata ne čita.

Konekta plus – Vaš pouzdan posrednik u osiguranju sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve informacije iz oblasti osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom.

Čitanje sitno kucanog teksta polise osiguranja isplatilo se Donelan Andrews iz SAD-a koja je osvojila nagradu od 10000 dolara. Ona je kupila putno osiguranje za put u London i na poslednjoj sedmoj stranici otkrila zanimljiv detalj. Pisalo je: “Ako ste pročitali tekst polise, onda ste jedna od retkih osoba koje proveravaju svu dokumentaciju o zaključenom osiguranju do kraja.” Na ovaj način postala je dobitnica nagrade.

Osiguravajuća kompanija ovim putem želela da animira svoje klijente kako bi se na vreme upoznali sa svim svojim pravima, ali i obavezama iz polise osiguranja. Obično kada se polisa osiguranja aktivira postaje kasno za bilo kakve izmene što naravno može prouzrovati veće ili manje finansijske gubitke.

Naš savet je da pažljivo pročitate sve stavke iz ugovora, jer nikada ne znate na koji način možete uštedeti novac ali i biti nagrađeni za višak znanja. 

konekta-plus-mala-slova-iz-ugovora-o-osiguranju