Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > 7 Zlatnih pravila u vožnji

7 Zlatnih pravila u vožnji

Objavljeno: 03/02/2021

Kasko osiguranje vozila je svakako odličan izbor u smislu sigurnosti, s tim što je najbolja opcija da Vam u životu nikada ne zatreba. Koje kasko osiguranje izabrati i koje vrste pokrića postoje? Dobar savet daće Vam posrednik u osiguranju koji je dobro upućen u materiju. Sva pitanja u vezi sa osiguranjem možete nam postaviti na stranici kontakt ili nas pozvati telefonom.

Kako biste povećali tuđu i sopstevnu bezbednost u saobraćaju dobro je pridržavati se određenih pravila u vožnji. 

Izdvojili  smo 7 veoma važnih:

1. Poštovanje ograničenja brzine – obavezno se pridržavajte smernica za brzinu na putu. Pored toga što možete biti kažnjeni za brzu vožnju, pri velikim brizinama se smanjuje vreme moguće reakcije vozača na nepredviđene stvari na putu. Prilikom saobraćajnih nezgoda nastalih usled velike brzine, neretko se dešavaju i fatalni scenariji sa ljudskim žrtvama. Bolje je stići na odredište malko kasnije, nego nikada.

2. Slepo preticanje – ovo je jedna od najopasnijih stvari koje možete uraditi prilikom vožnje. Ne zaboravite da je život vaših saputnika i putnika iz drugih automobila u Vašim rukama.

3. Održavanje vozila – samo potpuno tehnički ispravno vozilo je bezbedno. Ne savetujemo izlazak na drum ako niste proverili tehničku ispravnost vašeg vozila, uključujući upotrebu adekvatnih pneumatika.

4. Pritisak u pneumaticima – nedovoljno naduvane gume destabilizuju vozilo, u kombinaciji sa lošim putem, nevolja je na vidiku. U slučaju da morate na put van mesta u kome stanujete, stanite na najbližu pumpu i proverite pritisak u pneumaticima. To je zadržavanje od 10 minuta, koje vas može sačuvati od nezgode ili veoma neprijatnih situacija.

5. Adekvatan odmor – dobar san pred putovanje je izuzetno bitan. Ne sedajte za volan umorni i sanjivi, da Vam se putovanje ne bi pretvorilo u košmar. Ako osetite pospanost prilikom vožnje obavezno se zasutavite, napravite pauzu (i dužu ako je potrebno), sve dok se ponovo ne osetite dovoljno svežim da nastavite dalje.

6. Alkohol – prema zvaničnoj statistici Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije, za 15% svih udesa sa smrtnim ishodom krivac je alkohol. Ne sadajte za volan intoksinirani! Osoba koja je pod dejstvom alkohola ima drastično usporene motoričke funkcije, oslabljenu percepciju i nerealnu sliku o svojim mogućnostima.

7. Vezivanje sigurnosnog pojasa – navika koju je potrebno sprovoditi refleksno čim uđete u automobil, i kao vozač i kao suvozač ili putnik na zadnjem sedištu, tamo gde je vezivanje omogućeno.

Poštovanje ovih pravila pre svega čuva živote, a u isto vreme smanjuje verovatnoću za nastanak materijalnih i nematerijalnih šteta.

Da li je osiguranje samo trošak ili je zapravo investicija? Pozovite nas, pišite nam, posavetovaćemo Vas i razrešiti sve Vaše dileme.