Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Konekta Plus > Vesti > Osiguranje automobila – šta nas čeka u budućnosti?

Osiguranje automobila – šta nas čeka u budućnosti?

Objavljeno: 04/05/2023

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-budućnost-osiguranja-vozila

Industrija osiguranja automobila prešla je dug put od prve polise koja je napisana početkom 20. veka. Kako tehnologija nastavlja da napreduje i potrebe potrošača evoluiraju! Koja je budućnost osiguranja automobila i trendovi koje možemo očekivati u narednim godinama?

Personalizovane cene zasnovane na podacima i analitici

Kako tehnologija napreduje, osiguravajuća društva prikupljaju sve više podataka o vozačkim navikama, demografiji i drugim faktorima koji mogu uticati na njihove faktore rizika. U budućnosti možemo očekivati da vidimo više personalizovanih modela cena koji uzimaju u obzir ove podatke, što će rezultirati prilagođenijim i preciznijim stopama osiguranja.

Upotreba GPS-a

Korišćenjem GPS-a za praćenje ponašanja vozača osiguravajuće kompanije mogu prepoznati vozače koji ne voze često automobile ili koji voze u doba dana sa povećanim rizikom. Na spram rizika od udesa osiguravajuće kuće mogu bolje proceniti visinu polise osiguranja za pojedine vozače.

Konekta plus – Vaš pouzdani posrednik u osiguranju. Za sve informacije u vezi kasko osiguranja pošaljite nam upit ovde ili nas pozovite telefonom. 

Integracija sa tehnologijom pametnih automobila

Kako sve više automobila bude opremljeno pametnom tehnologijom, osiguravajuća društva će imati pristup podacima o vozačkim navikama i ponašanju svojih klijenata. Ovi podaci se mogu koristiti za personalizovane polise i bolje procene rizika. 

Povećana upotreba veštačke inteligencije (AI)

Veštačka inteligencija se već koriste u industriji osiguranja automobila za automatizaciju obrade zahteva, otkrivanje prevara i preciznije predviđanje rizika. U budućnosti možemo očekivati još naprednije primene ovih tehnologija, što će dovesti do efikasnijih i preciznijih polisa osiguranja.

Za sada kod nas su još uvek prisutne tradicionalne metode određivanja rizika i visine premije osiguranja ali pitanja je dana kada će tehnologija sve više učestvovati u ovim procesima. Dobar posrednik u osiguranju može za Vas pronaći polisu osiguranja koja najbolje odgovara Vašim potrebama u mnoštvu ponuda osiguravajućih kuća.